Antena 3 CNN Actualitate Pasajul Basarab, salvat de Guvern. Executivul l-a declarat de utilitate publică

Pasajul Basarab, salvat de Guvern. Executivul l-a declarat de utilitate publică

Pasajul Basarab, salvat de Guvern. Executivul l-a declarat de utilitate publică
Sursa foto: Pasaj Basarab
25 Feb 2009   •   23:47

Pasajul Basarab a fost declarat de utilitate publică, miercuri, în şedinţa de guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă. "Am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am reglementat situaţia pasajului Basarab. După publicarea în Monitorul Oficial nu mai există niciun impediment legal pentru ca lucrările la acest pasaj să fie reluate." a declarat premierul Emil Boc, la sfârşitul şedinţei de guvern.
După mai multe runde de negocieri între liderii de grup ai partidelor reprezentate în Consiliul General al Capitalei, marţi s-a dat un vot pozitiv pentru reluarea lucrărilor la pasajul Basarab. Liderul consilierilor PSD a adus un amendament prin care a cerut ca expropierile care mai sunt de făcut să fie expuse în mod clar, alături de sumele necesare pentru aceste expropieri.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că sistarea definitivă a lucrărilor la pasajul Basarab ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru siguranţa cetăţenilor.
"Construcţia se află în pericol; dacă stâlpii nu sunt legaţi, la cel mai mic cutremur se poate prăbuşi", a afirmat Oprescu.
"Probabil că cineva vrea s-o transformăm din punct de vedere politic în circ", a mai declarat primarul general.

Proiectul pasajului Basarab a ajuns marţi, din nou, pe masa Consiliului General al Capitalei.
Săptămâna trecută, consilierii au respins la vot un proiect de hotărâre, prin care pasajul urma să fie declarat construcţie de utilitate publică.
Un vot pozitiv al consilierilor este aşteptat şi de Guvernul României. Premierul Emil Boc a declarat, luni seară, că proiectul pasajului Basarab este unul important, iar Guvernul va decide începerea procedurilor de expropriere, imediat ce Consiliul General al Capitalei va aproba construcţia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Pasajul Basarab
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close