Antena 3 CNN Actualitate Pasajul Universităţii costă municipalitatea 4,6 milioane euro

Pasajul Universităţii costă municipalitatea 4,6 milioane euro

Pasajul Universităţii costă municipalitatea 4,6 milioane euro
03 Dec 2008   •   12:34

Pasajul pietonal de la Universitate ar putea fi inaugurat în circa două săptămâni, în cazul în care constructorii vor reuşi să se încadreze în termenul limită stabilit de edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu. Deocamdată, şantierul s-a extins şi la suprafaţă. Fondurile pentru această construcţie au fost suplimentate cu încă 1,3 milioane de euro, sumă destinată investiţiilor în instalaţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Costurile au crescut astfel cu 30%.
Lucrările pentru reabilitarea pasajului de la Universitate au început în martie 2008, iar investiţia s-a ridicat la peste 3 milioane de euro. Reparaţiile presupun înlocuirea scărilor rulante, a instalaţiei de ventilaţie, dar şi montarea de sisteme de supraveghere video şi antiincendiu.
Practic, proiectul a înghiţit din bugetul primăriei nu mai puţin 4,6 milioane de euro. În cotidianul Adevărul se arată că lucrările s-au întins pe durata a opt luni, adică din martie şi până în prezent, din cauza repetatelor prelungiri de termene soliciate pentru predarea lucrării.
Ca şi cum mizeria şi praful generate de şantier nu erau de ajuns, podeaua cu plăci de gresie lucioasă reprezintă un real pericol de accidentare pentru trecătorii care au drum prin pasaj. Problemă care ar urma remediată prin montarea unui covor de cauciuc, spun reprezentanţii municipalităţii.
Nici viitorii chiriaşi ai spaţiilor comerciale care vor exista în pasaj nu au fost încă stabiliţi. Firmele care au creanţe la Primărie vor fi cu siguranţă excluse de la licitaţie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: pasaj Universitate costuri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close