Antena 3 Actualitate Anunțul momentului la Sinteza Zilei! Angela Merkel a dezvăluit când va fi introdus certificatul de vaccinare în Europa

Anunțul momentului la Sinteza Zilei! Angela Merkel a dezvăluit când va fi introdus certificatul de vaccinare în Europa

de Adrian Iclozan    |    25 Feb 2021   •   23:20
Anunțul momentului la Sinteza Zilei! Angela Merkel a dezvăluit când va fi introdus certificatul de vaccinare în Europa

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, joi seară, care va fi momentul aproximativ de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare ce vor permite oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs.

Vestea a fost dată de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei

Astfel, așa-numitele pașapoarte de vaccinare ar urma să intre în uz înaintea verii, conform estimării făcute de cancelarul german.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a spus Angela Merkel, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

Acest calendar vine după ce liderii Uniunii Europene au discutat joi despre emiterea acestor documente pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19.

Întâlnirea a fost convocată pe fondul presiunilor făcute de mai multe țări din sudul Uniunii, care depind puternic de turism și care sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară.

Înaintea summit-ului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a avertizat că dacă Uniunea nu se poate pune de acord asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus, atunci Austria şi alte state membre care împărtăşesc aceeaşi opinie vor merge mai departe cu astfel de măsuri.

Și premierul bulgar Boiko Borisov a pledat pentru introducerea paşapoartelor de vaccinare. În prezent, Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria susțin puternic ideea unui pașaport de vaccinare

Cancelarul Austriac, extrem de tranșant în privința pașapoartelor de vaccinare

Cancelarul austriac vrea ca ''paşapoarte verzi digitale'' expuse pe telefoanele mobile să poată oferi deţinătorilor acestora acces în restaurante, la evenimente culturale, sportive sau pentru turism.

Acest permis digital ar urma să fie nu doar la îndemâna celor care au fost vaccinaţi recent anti-COVID-19, ci oricui are un test recent COVID-19 negativ, apreciază Sebastian Kurz.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close