Antena 3 CNN Actualitate Paştele la români: intoxicaţii alimentare, alcool peste măsură şi altercaţii cu topoare

Paştele la români: intoxicaţii alimentare, alcool peste măsură şi altercaţii cu topoare

Paştele la români: intoxicaţii alimentare, alcool peste măsură şi altercaţii cu topoare
Sursa foto: paste
05 Apr 2010   •   08:40

Sute de români îşi petrec zilele de Paşte la Urgenţă, pentru că au mâncat sau au băut prea mult. Deşi nu numai astea sunt motivele pentru care unii au ajuns la spital. La Piatra Neamţ, au fost şi victime ale unor bătăi, accidente rutiere sau chiar înjunghieri. Nici capitala n-a fost ocolită de cei care au întrecut măsura. Ambulanţele au lucrat la foc continuu.

Unitatea de primiri urgenţe Neamţ a lucrat de sărbători la foc automat. ?În urma abuzului alimentar şi de băuturi alcoolice, au sosit azi (n.r. luni ) în serviciul de urgenţă foarte mulţi pacienţi prezentând indigestii şi intoxicaţii acute cu alcool?, spune doctorul Brânduşa Pavlidis, medic de gardă UPU Spital Judeţean Neamţ.

Pacienţii care ajung într-o stare mai puţin gravă aşteaptă până se rezolvă urgenţele majore, pentru că nu sunt destule paturi şi destul personal.

Cei mai mulţi au ajuns la Urgenţe pentru că au exagerat cu băutura sau au mâncat prea mult. Dar au fost şi cazuri de răniri grave în urma unor altercaţii cu săbii, topoare şi furci.

În Bucureşti, medicii au lucrat la capacitate maximă ca să facă faţă numărului mare de solicitări. Unii au ajuns în comă alcoolică la spital, alţii cu indigestii din cauza meselor copioase.


Unii dintre cei internaţi cu probleme de digestie sau din cauza alcoolului au ajuns direct pe masa de operaţie, unde chirurgii au lucrat aproape fără oprire.



Antena3

×
Subiecte în articol: Paste bautura
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close