Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, după jumătate de an de la debutul campaniei de imunizare anti-COVID

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, după jumătate de an de la debutul campaniei de imunizare anti-COVID

Biserica Ortodoxă Română s-a arătat o susţinătoare a campaniei de vaccinare anti-COVID, însă Patriarhul Daniel nu s-a imunizat până acum.

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, după jumătate de an de la debutul campaniei de imunizare anti-COVID
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    23 Iun 2021   •   16:06

Deşi a trecut jumătate de an de la debutul campaniei de imunizare, Preafericitul Daniel nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, iar poziţia Patriarhiei a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Bănescu, potrivit romaniatv.net.

După 6 luni de la campania de vaccinare, Patriarhul daniel nu s-a imunizat

"Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la "caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație". 

Dacă va decide, într-adevăr, să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării riguroase a principiilor de natură etică.

Vasile Bănescu: Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare (...)", a precizat Vasile Bănescu.

În aprilie, Guvernul României a cerut BOR să se implice în campania de vaccinare, în special în mediul rural. Cu toate acestea, Patriarhul Daniel încă nu a reuşit să se imunizeze până acum împotriva virusului ucigaş.
 

×
Subiecte în articol: Patriarhul Daniel vaccin COVID-19
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close