Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia Română, în instanţă după ce nu a plătit la timp taxele de şantier pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhia Română, în instanţă după ce nu a plătit la timp taxele de şantier pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhia Română nu a plătit la timp taxele de şantier pentru Catedrala Mântuirii Neamului, iar acum Inspectoratul de Stat în Construcţii a cerut instanţei să oblige Patriarhia să plătească aproape un milion de lei.

Patriarhia Română, în instanţă după ce nu a plătit la timp taxele de şantier pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2022   •   20:04

Legea obligă investitorii ca atunci când primesc autorizaţiile de construcţii de la primărie să achite şi o parte din taxele necesare.

Se pare că aceste taxe nu au fost plătite în faza incipientă a lucrărilor, ci la aproape doi ani distanţă după ce Primăria Sectorului 5 a rectificat valoarea uneia dintre autorizaţii.

Patriahia Română a făcut acum recurs, iar dosarul se află la Curtea de Apel Bucureşti.

Catedrala Mântuirii Neamului a înregistrat deja un record mondial. Totul a fost confirmat oficial 

Catedrala Mântuirii Neamului are cel mai mare iconostas din lume, acesta având o lungime de 23,8 metri și o înălțime de 17,1 metri. Recordul a fost confirmat de Academy of World Records (Academia Recordurilor Mondiale).

Catapeteasma Catedralei Naționale a fost realizată sub conducerea pictorului Daniel Codrescu în decursul anului 2018, scrie basilica.ro.

Iconostasul cuprinde 45 de icoane realizate în stil bizantin și așezate pe 4 registre.
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close