Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia română vrea să construiască o biserică la Las Vegas

Patriarhia română vrea să construiască o biserică la Las Vegas

Patriarhia română vrea să construiască o biserică la Las Vegas
Sursa foto: biserica
12 Noi 2009   •   22:29

Ce poţi face cu un milion de dolari în Las Vegas? Îi pierzi la casino. Sau îi investeşti în construcţia unei biserici ortotoxe, pentru sufletele pierdute prin sălile cu jocuri de noroc. Aceasta e iniţiativa patriarhiei române.

Bani mulţi, fete frumoase, lux, petreceri nebune şi nopţi pierdute prin cazinouri! În două cuvinte: Las Vegas, numit oraşul păcatului.

Fie că joacă Black Jack, poker sau ruletă, unii oameni cheltuie milioane de euro prin cazinouri. Preoţii români şi-au propus să-i aducă pe calea cea bună. Şi vor să construiască o biserică ortotoxă în capitala jocurilor de noroc.

Chiar şi în oraşul desfrâului e nevoie de un loc în care păcatele să se spele, crede un preot român din statul Nevada. Şi pentru salvarea sufletelor, parohul cere ajutorul credincioşilor de pretutindeni. Face chetă prin anunţul postat chiar pe site-ul Oficial al Patriarhiei Române pentru o biserică românească.


De dragul credinţei, Patriarhia încurajează astfel de iniţiative... de milioane de dolari. Deşi pentru pentru biserica din Las Vegas mai trebuie 700.000 de dolari, Patriarhia se gândeşte deja la un noul lăcaş de cult - în Tokyo.

Observator

×
Subiecte în articol: biserica Las Vegas
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close