Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel cere majorarea salariilor personalului neclerical la nivelul salariului minim pe economie: ”Aşteptăm cu speranţă”

Patriarhul Daniel cere majorarea salariilor personalului neclerical la nivelul salariului minim pe economie: ”Aşteptăm cu speranţă”

Patriarhul Daniel cere majorarea salariilor personalului neclerical la nivelul salariului minim pe economie.

Patriarhul Daniel cere majorarea salariilor personalului neclerical la nivelul salariului minim pe economie: ”Aşteptăm cu speranţă”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Apr 2024   •   20:00

Patriarhul Daniel a participat la o întâlnire a reprezentanților cultelor cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Investiţiilor, Teodora Preoteasa.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a cerut creşterea salariului personalului neclerical la nivelul salariului minim pe economie.

”Aşteptăm cu speranţă concretizarea creşterii sprijinului salarial pentru personalul neclerical al cultelor recunoscute la nivelul salariului minim pe economie, prin aplicarea urgentă a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 16/2024 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, întrucât unităţile de cult cu venituri reduse întâmpină dificultăţi crescute în asigurarea fondurilor proprii necesare funcţionării”, a cerut Patriarhul Daniel, potrivit Agerpres.

De asemenea, Preafericitul Daniel a solicitat şi completarea cadrului legislativ pentru majorarea de la 30% la 40% a ponderii posturilor clericale, pentru care se alocă sprijin la salarizare de la bugetul de stat în cuantum de 80%.

”Folosim această ocazie pentru a cere Guvernului României să completeze Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Capitolul III - Culte, lit. E, art. 2, alin. 4, astfel încât să se majoreze de la 30% la 40% procentul posturilor clericale pentru care se alocă sprijin la salarizare de la bugetul de stat în cuantum de 80%, deoarece numărul unităţilor de cult aflate în această situaţie de insuficienţă a fondurilor necesare funcţionării este foarte mare, mai ales în mediul rural”, a mai spus Patriarhul.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close