Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri scandaloase la "Sinteza zilei". Patriarhul Daniel, amenințat cu "execuția"

Dezvăluiri scandaloase la "Sinteza zilei". Patriarhul Daniel, amenințat cu "execuția"

Mihai Gâdea a devoalat, miercuri, la Sinteza zilei, operațiunea pusă la cale împotriva Patriarhului Daniel, după ce capul Bisericii Ortodoxe Române a transmis marți un mesaj subtil pentru guvernanţi în contextul deciziilor luate de autorități în cazul ceremoniilor religioase desfășurate de ziua Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului.

Dezvăluiri scandaloase la "Sinteza zilei". Patriarhul Daniel, amenințat cu "execuția"
de Dan Gabor    |    28 Oct 2020   •   21:51

La predica din cadrul liturghiei, Prea Fericitul a amintit că regimul comunist a căzut, după ce în anul 1989 a interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie.

”În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o şedinţă importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la biserica Sf. Nicolae din apropiere.     

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 2007, chiar de Sf. Dimitrie, a fost înființat centru de presă Basilica al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora” – a spus Patriarhul Daniel, spre încurajarea românilor.

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel a fost comentat de Mihai Gâdea:

"A fost puternic, un mesaj cum nu a mai fost și cum trebuia să fie într-un astfel de moment. Și milioane de oameni în sufletele lor au avut o mare bucurie că cineva, și nu oricine, a vorbit în numele lor. Dar ce s-a întâmplat astăzi. Astăzi a început execuția sa", a spus Mihai Gâdea.

Potrivit Newsweek.ro, este posibil ca dosarul de Securitate al Patriarhului Daniel să nu fi fost ars în 1989.

"Mulți ani, s-a vehiculat faptul că dosarul Patriarhului Daniel de colaborator al Securității ar fi fost distrus în decembrie 1989, potrivit unui proces verbal aflat în arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Dosarul, însă, ar putea fi intact.
În 2007, Mircea Dinescu, fost membru al Colegiului CNSAS, a declarat că instituția deține o listă cu 25 de dosare care au fost arse în decembrie 1989, dintre care 16 ar fi fost ale prelaţilor Bisericii Ortodoxe Române.

Printre acestea și cel al lui Daniel Ciobotea, nume de cod Dobrescu, viitorul Patriarh Daniel. În 2007, înaltul prelat a primit verdict de necolaborare cu Securitatea", scrie publicația citată.

Devoalarea întregului plan pus la cale împotriva Patriarhului Daniel, în materialul video:

 

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close