Antena 3 Actualitate Patriarhul Daniel, mesaj de compasiune către arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, "faţă de suferinţa tuturor celor afectaţi de incendii"

Patriarhul Daniel, mesaj de compasiune către arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, "faţă de suferinţa tuturor celor afectaţi de incendii"

de Mia Lungu    |    08 Aug 2021   •   12:30
Patriarhul Daniel, mesaj de compasiune către arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, "faţă de suferinţa tuturor celor afectaţi de incendii"
Sursa foto: Hepta

Patriarhul Daniel i-a transmis, duminică, părintelui Ieronim II, arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, un mesaj în care exprimă compasiunea faţă de suferinţa tuturor celor afectaţi de incendiile din ultimele zile din Grecia.

"De câteva zile urmărim cu mare îngrijorare profunda suferinţă spirituală şi multele pagube materiale provocate de incendiile de vegetaţie din nordul Atenei, din insula Evia şi din alte zone ale Eladei.", se arată în mesajul Patriarhului Daniel către arhiepiscopul Atenei.

"În aceste momente de grea încercare pentru poporul elen, în numele ierarhilor, clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, exprimăm compasiunea noastră faţă de suferinţa tuturor celor afectaţi direct, precum şi solidaritatea noastră cu toţi cei întristaţi din cauza incendiilor", a transmis acesta.

Patriarhul Daniel a adăugat că are convingerea că în această perioadă foarte dificilă din viaţa poporului elen credinţa în Dumnezeu şi solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos.

"Ne rugăm lui Dumnezeu să ocrotească pe toţi cei ce se luptă pentru stingerea incendiilor, iar celor care şi-au pierdut viaţa să le dăruiască odihnă sufletelor în pacea şi iubirea lui Hristos Cel răstignit şi înviat.

Având convingerea că, în această perioadă foarte dificilă din viaţa poporului elen, credinţa în Dumnezeu, exprimată în rugăciunea către El, şi solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos, vă îmbrăţişăm frăţeşte în Hristos Domnul", a mai afirmat Patriarhul Daniel. 

Pompierii români care vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia au ajuns, sâmbătă, în Atena

Convoiul format din cei peste 100 de pompieri salvatori care au plecat din România pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie a ajuns în Atena, a anunțat, sâmbătă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ofiţerii responsabili români au luat legătura cu omologii eleni pentru a stabili locul şi modul de organizare a pompierilor din România care, alături de celelalte module internaţionale sosite în ajutor, vor interveni să limiteze răspândirii incendiilor din Grecia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close