Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel, mesaj de Ziua Națională. Îndemn la unitate smerenie şi speranţă

Patriarhul Daniel, mesaj de Ziua Națională. Îndemn la unitate smerenie şi speranţă

Patriarhul Daniel şi-a exprimat "tristeţea" de a nu putea să ne manifestăm toată bucuria privind unitatea românească din cauza pandemiei, dar a îndemnat la unitate, smerenie şi speranţă în pofida tuturor încercărilor vremurilor actuale.

Patriarhul Daniel, mesaj de Ziua Națională. Îndemn la unitate smerenie şi speranţă
de Claudia Popovici    |    01 Dec 2020   •   17:00

"Astăzi suntem oarecum trişti, fiindcă nu putem să manifestăm toată bucuria noastră privind unitatea românească din cauza pandemiei. Această încercare, pandemia COVID-19, ne cheamă la smerenie, dar în acelaşi timp şi la speranţă pentru că, dacă boala aceasta ne arată că viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu, pe care noi trebuie să le păstrăm, să le cultivăm, să le îngrijim, atunci vom primi ajutorul lui şi vom avea mai tare credinţa în puterea vindecătoare a lui Hristos, doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, şi mai tare credinţa în nemurirea sufletului şi în învierea cea de obşte", a transmis Patriarhul Daniel.

El a felicitat şi a mulţumit tuturor medicilor care, "fie fiind în spitale, fie la casele bolnavilor, au grijă de ei, nu numai medicii din spitale, ci şi medicii de familie"

"Şi de asemenea ne rugăm pentru odihna sufletelor celor din personalul medical care au decedat şi pentru odihna sufletelor pacienţilor care au decedat în lupta lor cu această molimă. De aceea, în fiecare zi, Biserica se roagă la sfârşitul slujbelor sale pentru cei care sunt bolnavi, dar şi pentru cei care au grijă de cei bolnavi, pentru a nu dispera, pentru a ne întări în credinţă, cu speranţa că vom reveni la o stare în care să nu mai avem feţele acoperite cu măşti şi nici să păstrăm distanţă între noi şi să ne manifestăm în mod firesc", a mai spus Patriarhul Daniel.

Întâistătătorul BOR a reamintit că evenimentul 1 Decembrie 1918 s-a împlinit după secole de suferinţe, după multe jertfe materiale şi spirituale

"Unirea românilor într-un singur stat unitar naţional s-a împlinit după secole de multe suferinţe, multe jertfe spirituale şi materiale, jertfe de vieţi omeneşti la 1 Decembrie 1918, după ce, în acel an, mai întâi în 27 martie, sau 9 aprilie în stil nou, Basarabia s-a unit cu Regatul României, iar în 28 noiembrie, Bucovina s-a unit cu Regatul României. În data de 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, s-au unit cu Regatul României Transilvania, Banatul şi Crişana. Deci, Transilvania a fost provincia cea mai mare care s-a adăugat Regatului României, reprezentând 40% din teritoriul României Mari", a spus Patriarhul, potrivit Agerpres.

Patriarhul Daniel a arătat că sfârşitul Primului Război Mondial a fost doar unul dintre factorii care au contribuit la realizarea unităţii noastre naţionale

"Această unitate care s-a realizat la sfârşitul Primului Război Mondial nu a fost o întâmplare, nici un simplu eveniment cauzat de Războiul I Mondial, ci, în primul rând, această unire s-a realizat pentru că a fost pregătită spiritual şi jertfelnic, prin multe jertfe, de-a lungul veacurilor, iar conjunctura numită sfârşitul Războiul I Mondial a fost doar unul dintre factorii care au contribuit la această realizare a unităţii noastre naţionale româneşti", a mai transmis spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel: "Niciodată în istoria noastră nu am primit nimic cadou. Tot s-a obţinut prin jertfă”

"Niciodată în istoria noastră nu am primit nimic cadou. Tot s-a obţinut prin jertfă. (...) Avem peste tot jertfe din partea slujitorilor Bisericii şi foarte mută activitate spirituală, pastorală şi patriotică desfăşurată de oamenii Bisericii, pentru că ei simţeau că unitatea românească înseamnă eliberare, înseamnă libertate, dar înseamnă şi demnitate", a subliniat Patriarhul BOR.

 

×
Subiecte în articol: Patriarhului Daniel
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close