Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel: Rădăcina crizei economico-financiare este de ordin spiritual şi moral

Patriarhul Daniel: Rădăcina crizei economico-financiare este de ordin spiritual şi moral

Patriarhul Daniel: Rădăcina crizei economico-financiare este de ordin spiritual şi moral
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Oct 2012   •   19:12

Rădăcina crizei economico-financiare este de ordin spiritual şi moral, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, duminică, la finalul şedinţei solemne a Sfântului Sinod.
   
'Noi înţelegem că la ora actuală majoritatea ţărilor din zona aceasta a Europei se confruntă cu o criză economico-financiară, dar considerăm că mai grea decât criza economico-financiară este criza spirituală. De altfel, rădăcina acestei crize economico-financiare este de ordin spiritual şi moral. Lăcomia mare a unora a dus la lipsa de mijloace materiale şi de bani a altora', a declarat patriarhul BOR, potrivit Agenţiei Basilica.
   
Întâistătătorul BOR consideră că toate încercările acestea, inclusiv perioada comunistă, precum şi 'criza capitalistă' sunt încercări care îndeamnă Biserica lui Hristos să întărească mai mult credinţa.
   
Pe de altă parte, părintele Efrem, mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina, şi-a exprimat aprecierea faţă de BOR.
   
'Am fost impresionat să văd preoţi foarte tineri şi talentaţi, îndeosebi dirijorii de la Concursul Naţional 'Lăudaţi pe Domnul!' care toţi erau arhidiaconi şi din acest punct de vedere putem spune că Biserica Ortodoxă Română este o Biserică dinamică, care merge foarte hotărâtă pe drumul acesta al afirmării Ortodoxiei. Toate aceste manifestări au arătat pe de o parte ce s-a realizat în cei cinci ani de Patriarhat şi reprezintă un dar din partea preoţilor şi al celorlalţi ostenitori pe care vi l-au făcut cu prilejul împlinirii a cinci ani de Patriarhat', a spus părintele Efrem.
   
Părintele Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, a dat citire sintezei dedicate Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. Sinteza cuprinde evaluări ale celor mai importante manifestări cu caracter religios-duhovnicesc, cultural şi mediatic organizate anul acesta de către eparhiile din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române.
   
Totodată, a fost lansat noul site al Agenţiei de ştiri Basilica a Patriarhiei Române. Site-ul nou este superior vechiului site din punct de vedere al performanţei, graficii, dar şi din punct de vedere al fiabilităţii, informaţiile fiind uşor de receptat, noua interfaţă facilitând o mai mare uşurinţă de navigare.
   
Totodată, părintele Varlaam Ploieşteanul a prezentat cele mai recente trei DVD-uri realizate de Trinitas TV, cele mai recente trei CD-uri realizate de Radio Trinitas, dar şi volumul 'Dialoguri ortodoxe la început de mileniu: 30 de interviuri cu ierarhi ortodocşi', apărut la Editura Trinitas a Patriarhiei Române.
   
Sub preşedinţia Patriarhului BOR, duminică, în ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Iachint, Mitropolitul ţării Româneşti, la Palatul Patriarhiei a avut loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al BOR. Tema întâlnirii a fost 2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

×
Subiecte în articol: BOR Patriarhul Daniel
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close