Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel cere ajutorul românilor. A lansat o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei

Patriarhul Daniel cere ajutorul românilor. A lansat o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei

Patriarhul Daniel a anunţat lansarea Pictamcatedrala.ro, o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale. „Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate”, a afirmat el.

Patriarhul Daniel cere ajutorul românilor. A lansat o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    22 Mar 2021   •   10:59

„Este o mare bucurie și o mare șansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu și ca ocrotire a poporului român (...) Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei și la pictarea ei sunt pomeniți aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar și la noua catedrală, la Catedrala Națională, sau Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus Patriarhul României la finalul predicii sale de duminică, după cum anunţă Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Pictura Catedralei Naţionale ar urma să se facă în tehnica mozaicului şi cu cele mai bune materiale de pe piaţă. Pe noua platformă sunt descrise lucrările deja realizate la Catedrala Mântuirii Neamului, dar şi modalităţile de sprijin pe care oamenii le au la dispoziţie.

Platfroma ar urma să conţină şi imagini cu stadiul picturilor din Catedrală.

"Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălțăm mintea la frumusețea cea netrecătoare, cerească, din Împărăția lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii și cu Sfinții", a mai adăugat Patriarhul Daniel.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close