Antena 3 Actualitate Patriarhul Daniel: Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om. Este mare nevoie ca să preţuim valoarea persoanei umane

Patriarhul Daniel: Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om. Este mare nevoie ca să preţuim valoarea persoanei umane

de G.S.    |    08 Sep 2013   •   16:39
Patriarhul Daniel: Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om. Este mare nevoie ca să preţuim valoarea persoanei umane
Sursa foto: Foto: Agerpres
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că un om valorează mai mult decât întreg universul material, toate galaxiile neputându-se compara cu sufletul unui om, creat după chipul lui Dumnezeu.
 
"Un om singur valorează mai mult decât întreg universul material. Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om, pentru că numai omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu cel veşnic viu, numai el a fost chemat la iubire şi fericire veşnică, în comuniune cu Dumnezeu", a afirmat Întâistătătorul BOR, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhală, în ziua Naşterii Maicii Domnului, conform Agerpres.
 
Patriarhul a menţionat că se roagă pentru pace şi pentru ocrotirea copiilor expuşi, mai nou, violenţei venite din partea câinilor maidanezi. 
 
"Noi ne rugăm Maicii Domnului să aducă pace în familii, pace în popor, pace între popoare şi să ocrotească familiile şi copiii, care adesea sunt foarte expuşi tuturor formelor de violenţă, uneori de exploatare - mai nou şi violenţei venite din partea câinilor maidanezi. Este mare nevoie ca să preţuim valoarea persoanei umane", a spus Patriarhul Daniel. 
 
La începutul acestei săptămâni, un copil de patru ani a fost ucis de o haită de câini fără stăpân, în sectorul 2 al Capitalei, Patriarhul Daniel transmiţând un mesaj de compasiune familiei îndurerate.
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close