Antena 3 Actualitate Patriarhul Daniel: "Prezenţa multor credincioşi la Sfântul Mormânt, posibilă datorită vaccinării. Pelerinajele s-ar putea relua din 23 mai"

Patriarhul Daniel: "Prezenţa multor credincioşi la Sfântul Mormânt, posibilă datorită vaccinării. Pelerinajele s-ar putea relua din 23 mai"

de Georgiana Adam    |    01 Mai 2021   •   22:35
Patriarhul Daniel: "Prezenţa multor credincioşi la Sfântul Mormânt, posibilă datorită vaccinării. Pelerinajele s-ar putea relua din 23 mai"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat sâmbătă seară prezenţa masivă, de mii de credincioşi, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost posibilă datorită vaccinării.

Patriarhul s-a referit la faptul că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procentaj foarte mare din populație, autoritățile au decis relaxarea măsurilor anti-pandemice.

ÎPS Daniel: Prezența a mii de credincioși la Sfântul Mormânt, posibilă şi datorită vaccinării

"Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioșilor prezenți, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (...)

Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi.

Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai ușor şi anume intrarea şi multor credincioși pelerini în Biserica Sfântului Mormânt şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populație, s-au relaxat măsurile sau restricțiile impuse anul trecut", a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

ÎPS Daniel: Darurile vieții şi sănătății vin de la Dumnezeu, dar noi trebuie să le protejăm şi cultivăm

"Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferință pelerinii vaccinați, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte.

Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă, dar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alții şi să putem să mulțumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieții şi pentru darul sănătății, pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieții şi al sănătății, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm", a mai spus Patriarhul Daniel.

Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a ajuns sâmbătă la București.

În acest an, Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, în jurul orei 13,55.

La Aeroportul Internațional Otopeni, o delegație a Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, a așteptat pentru a distribui Sfânta Lumină din candela adusă de la Sfântul Mormânt delegațiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Este al 12-lea an consecutiv în care Sfânta Lumină este adusă în România, tradiția fiind instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009.

Sursa: Agerpres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close