Antena 3 CNN Actualitate Patriciu a câştigat apelul în procesul cu SRI

Patriciu a câştigat apelul în procesul cu SRI

Patriciu a câştigat apelul în procesul cu SRI
Sursa foto: dinu patriciu
09 Feb 2009   •   14:44

Omul de afaceri Dinu Patriciu a câştigat apelul in procesul intentat Serviciului Român de Informaţii, prin care cere daune pentru interceptări ilegale. Astfel, Curtea de Apel a menţinut decizia instanţei inferioare, prin care SRI trebuie să îi plătească omului de afaceri suma de 50.000 de lei. Tribunalul Bucureşti a stabilit la 11 mai 2007 că lui Dinu Patriciu i-a fost încălcat dreptul la intimitate, prevăzut de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Avocatul Valeriu Stoica, reprezentantul SRI, a cerut judecătorilor Curţii de Apel să anuleze sentinţa. Instanţa a respins ca nefondate apelurile declarate în dosar, sentinţa putând fi atacată la rândul ei cu recurs la Curtea Supremă.
În 20 ianuarie, dezbaterile în acest proces s-au finalizat, avocatul Valeriu Stoica, reprezentantul Serviciul Român de Informaţii (SRI), a cerut judecătorilor Curţii de Apel să anuleze sentinţa Tribunalului Bucureşti.
În 2007, Tribunalul a stabilit că lui Dinu Patriciu i-a fost încălcat dreptul la viaţă intimă, potrivit articolului 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, acesta fiind obligat de SRI la plata de daune morale de 50.000 de lei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close