Antena 3 CNN Actualitate Patronii clubului Colectiv, la DNA

Patronii clubului Colectiv, la DNA

Patronii clubului Colectiv, la DNA
23 Sep 2016   •   10:51

Patronii clubului Colectiv, Costin Mincu şi Paul Gancea, s-au prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde sunt audiați în calitate de martori în dosarul în care sunt cercetați doi pompieri de la ISU, anunță Agerpres.

Gancea a părăsit sediul DNA, fără a face declaraţii, în jurul orei 10.30. La aceeaşi oră, Mincu a ajuns la audieri.

În 15 februarie, Curtea Militară de Apel a decis să retrimită la DNA dosarul în care doi pompieri de la ISU Bucureşti sunt acuzaţi că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI.

În urma deciziei instanţei, procurorii trebuie să refacă rechizitoriul, după ce judecătorii militari au constatat mai multe nereguli în legătură cu introducerea în dosar a părţilor vătămate şi a părţilor responsabile civilmente şi încălcarea dreptului la apărare în cazul unuia dintre pompieri, Antonina Radu.

De asemenea, judecătorii au decis înlăturarea de la dosar a probelor administrate de procurori prin încălcarea dreptului la un proces echitabil.

Pe 25 ianuarie, pompierii George Matei şi Antonina Radu, dar şi Ministerul Afacerilor Interne au ridicat la Tribunalul Militar Bucureşti, instanţa de fond, mai multe excepţii privind legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul întocmit de DNA. Excepţiile au fost respinse de judecătorii militari, însă au fost admise ulterior de Curtea Militară de Apel.

George Matei şi Antonina Radu, inspectori la ISU Bucureşti cu gradul de căpitan, au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În urma incendiului din 30 octombrie și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.

 

×
Subiecte în articol: Club Colectiv colectiv
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close