Antena 3 CNN Actualitate Patronii de baruri şi cluburi, revoltaţi de legile aberante

Patronii de baruri şi cluburi, revoltaţi de legile aberante

Patronii de baruri şi cluburi, revoltaţi de legile aberante
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Noi 2015   •   15:52

Patronii de localuri şi cluburi blamează legislaţia în materie de autorizări şi spun că aceasta este făcută slab, de oameni nepregătiţi.

 
Mugur Mihăescu, patron al două localuri în Centrul Vechi, a explicat, într-o intervenţie la Ediţia de Weekend, cum se obţin astfel de autorizaţii.
 
"Faci un scenariu de incendiu, făcut de o firmă autorizată de ISU, pe baza acelui scenariu chemi pe cineva de la ISU să verifice că totul corespunde, mai faci nişte planuri de locaţie, oamenii îţi spun dacă se poate şi ce se poate, ce se poate face mai mult, etc. Se obţine cam într-o lună, dar asta nu înseamnă că legea nu este stupidă. Conţine nişte prevederi desprinse de realitate. De exemplu, obiectele de decor trebuie să fie din material ignifug. Deci dacă cineva îmi spune mie că tablourile din muzee sau icoanele din biserici sunt din material ignifug, înseamnă că sunt scrise cu picioarele. Oamenii aceia din stradă au vrut să schimbe sistemul. E foarte simplu. Trebuie schimbată legea. Legea este interpretabilă, legea lasă loc de şpagă."
 
Mihăescu a adăugat că speră să se facă controale în toate cluburile şi localurile din Bucureşti.
 
"Să dea Dumnezeu să facă controale. Dar să facă toată lumea. Şi să modifice legea. Pentru că legea este scrisă prost. Ştiţi care este problema parlamentarilor? Nu sunt specialişti. Legea trebuie făcută de oameni care lucrează în domeniu, care înţeleg ce se întâmplă acolo. Problema noastră acum este să refacem toate legile acestei ţări. Pentru că o lege fără echivoc nu lasă loc la interpretări. Legea trebuie să fie dreaptă, neinterpretabilă. Asta hrăneşte sistemul."
 
"Schimbaţi legea, legea va schimba sistemul", a conchis Mugur Mihăescu. 
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close