Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru românii care muncesc în Marea Britanie: riscă să rămână fără beneficii sociale

Lovitură pentru românii care muncesc în Marea Britanie: riscă să rămână fără beneficii sociale

Lovitură pentru românii care muncesc în Marea Britanie: riscă să rămână fără beneficii sociale
Sursa foto: foto: pixabay.com
02 Feb 2016   •   21:48

Marea Britanie va putea suspenda pe o durată de patru ani acordarea de beneficii sociale pentru migranţii veniţi din UE, potrivit unei serii de concesii făcute de Consiliul European la solicitarea guvernului britanic. Sub ameninţarea organizării unui referendum de ieşire din Uniunea Europeană, premierul David Cameron a solicitat o reformare a regulilor Uniunii, scrie jurnalul.ro.

Ieri, Consiliul European a făcut public primul draft al unui acord ce conţine concesiile pe care UE le poate face. Astfel, statul insular va putea suspenda acordarea beneficiilor sociale pentru migranţii veniţi din UE pe o durată de patru ani. În cazul în care imigranţii lucrează şi plătesc taxe în această ţară în acest interval de timp, statul va trebui să le ofere compensaţii din urmă.

De asemenea, măsura trebuie aprobată de celelalte state membre UE. O altă concesie stipulează că Marea Britanie va putea plăti alocaţii pentru copiii migranţilor rămaşi în ţara de origine la valoarea existentă în acea ţară, nu la nivelul Marii Britanii. De asemenea, Marea Britanie va putea refuza imigranţi din afara UE, sub suspiciunea de terorism, chiar dacă nu reprezintă o ameninţare „imediată”. Concesiile au fost salutate de David Cameron, care a adăugat că trebuie totuşi umblat la anumite detalii. Propunerea va fi discutată pe larg cu ocazia summitului UE din 18-19 februarie.

×
Subiecte în articol: UE Marea Britanie migranti
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close