Antena 3 CNN Actualitate Patru elevi de clasa a IV-a şi o învăţătoare din Galaţi au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Patru elevi de clasa a IV-a şi o învăţătoare din Galaţi au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Patru elevi de clasa a IV-a şi o învăţătoare de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" din Galaţi au ajuns la spital, noaptea trecută, cu dureri de cap şi ochii inflamaţi, din cauza unei lămpi cu ultraviolete pentru sterilizarea aerului.

Patru elevi de clasa a IV-a şi o învăţătoare din Galaţi au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete
Sursa foto: Hepta
de Gabi Vlad    |    17 Feb 2021   •   11:25

Totul s-a întâmplat, noaptea trecută, după ce elevii, dar şi învăţătoarea, au început să se simtă rău, având ochii inflamaţi şi dureri de cap. Alţi zece copii au avut simptome mai uşoare, respectiv senzaţia de nisip în ochi, şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Elevii sunt în clasa a IV-a la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" din Galaţi, iar cauza probabilă a simptomelor care i-a făcut să ceară ajutorul medicilor de la Urgenţe ar fi o lampă cu raze ultraviolete pentru sterilizarea aerului, pe care părinţii au cumpărat-o şi au montat-o în sala de cursuri.

Potrivit unor surse, lampa folosită în clasa de la liceul din Galaţi este din categoria celor foarte puternice, care se foloseşte doar după terminarea orelor de curs.

Învăţătoarea a declarat pentru Antena 3 că nu îşi explică cum s-a întâmplat şi că există posibilitatea ca lampa să fi rămas aprinsă peste noapte sau un copil să o fi aprins în timpul zilei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a deschis o anchetă şi există posibilitatea ca lămpile UV de acest tip, montate în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, să fie scoase din clase.

Incidentul din Galaţi vine la numai câteva zile după ce o situaţie asemănătoare s-a produs şi la o şcoală din Braşov.

Mai mulţi elevi au acuzat dureri de cap şi ochi inflamaţi după ce au fost expuşi razelor ultraviolete ale unei lămpi de sterilizare, cu toate că în instrucţiunile de folosire scria clar că "se interzice intrarea în contact vizual direct cu tubul bactericid UV-C aflat în funcțiune".

×
Subiecte în articol: Galați elevi ultraviolete
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close