Antena 3 Actualitate Patru familii, obligate să plătească servicii funerare pentru a-şi lua morţii acasă de la Spitalul Judeţean Constanţa

Patru familii, obligate să plătească servicii funerare pentru a-şi lua morţii acasă de la Spitalul Judeţean Constanţa

de N.B.    |    19 Sep 2011   •   22:42
Patru familii, obligate să plătească servicii funerare pentru a-şi lua morţii acasă de la Spitalul Judeţean Constanţa
Sursa foto: Foto: cluj-am.ro

Scandal la morga Spitalului Judeţean din Constanţa. Patru familii au aşteptat câteva zile să-şi ia morţii acasă. Nu li se permitea pentru că au refuzat să plătească serviciile funerare impuse de o firmă cu care spitalul are contract. Asta în condiţiile în care serviciile de îmbălsămare ar trebui să fie gratuite.

O femeie din Tulcea încerca de câteva zile să ia trupul tatălui său acasă. A fost chemată de reprezentanţii unei firme mortuare să-l ridice. Nicidecum de medici, aşa cum se aştepta. Ajunsă la morgă, a fost anunţată sec că nu poate ridica trupul până nu plateşte taxele.

Când a primit chitanţa, femeia a văzut că plătise de fapt serviciile unei firme de pompe funebre pe care nu le-a solicitat. Cu aceeaşi problemă s-au confruntat alte trei familii. Nervoşi, oamenii au anunţat Protecţia Consumatorului.

Abia după intervenţia inspectorilor OPC, oamenii au fost lăsaţi să-şi ia morţii acasă. Patronii firmei vor trebui să dea mâine dimineaţă explicaţii detaliate. Până acum, conducerea Spitalului nu a putut fi contactată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close