Antena 3 CNN Actualitate Patru milioane de lei din averea fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, confiscate

Patru milioane de lei din averea fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, confiscate

Patru milioane de lei din averea fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, confiscate
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2011   •   23:43

Hotărâre fără precedent a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România. Instanţa a decis confiscarea a mai bine de patru milioane de lei din averea fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu. Veniturile sunt obţinute în perioada în care acesta era demnitar în cabinetul Adrian Năstase.

Cele peste patru milioane de lei trebuie plătite către bugetul de stat în termen de 30 de zile, însă numai după ce decizia va fi definitivă şi irevocabilă. Deocamdată, ea poate fi atacată cu recurs. Fostul ministru şi soţia sa au fost obligaţi să plătească şi cheltuielile de judecată, în valoare de aproape 18.000 de lei.

Acest proces a început în 2006, când Comisia de cercetare a averilor demnitarilor de la Înalta Curte a constatat că fostul ministru nu poate justifica aproximativ un milion de euro.

Dan Ioan Popescu a fost ministrul Economiei în perioada 2003-2004, iar averea sa, la data începerii procesului, era estimata la 15 milioane de euro. Dan Ioan Popescu nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia de astăzi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.



×
Subiecte în articol: avere
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close