Antena 3 CNN Actualitate Patru percheziții și opt persoane duse la audieri de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de minori

Patru percheziții și opt persoane duse la audieri de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de minori

Patru percheziții și opt persoane duse la audieri de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de minori
12 Aug 2015   •   14:50

Un număr de opt persoane au fost conduse, miercuri, la audieri și de procurorii Serviciul Teritorial Bacău al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în urma efectuării a patru percheziții domiciliare în municipiul Bacău pentru probarea activității unui bărbat și a unei femei, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de minori.

"Exista suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013 — 2015, suspecții Zamfir Cosmin și Vascan Teodora și au recrutat tinere cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, minore pe care le adăposteau, și profitând de starea lor de vulnerabilitate, prin constrângere sau înșelăciune, le obligau la practicarea prostituției", se indică într-un comunicat al DIICOT r emis Agerpres.

Potrivit documentului, activitatea infracțională se desfășura în cazul suspectei Vascan Teodora "sub acoperirea unui salon de masaj erotic în diferite locații din municipiul Bacău", locații în care "tinerele recrutate de aceasta își ofereau serviciile sexuale în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 și 300 lei".

"Clienții erau racolați prin intermediul unor cărți de vizită distribuite de taximetriști sau prin intermediul unor anunțuri pe internet sau în presa locală", se mai precizează în comunicat.

În cazul suspectului Zamfir Cosmin, "persoanele vătămate erau exploatate în diferite apartamente sau în zona unor hoteluri".

Zamfir Cosmin și Vascan Teodora sunt în continuare cercetați fiind suspectați de comiterea infracțiunii de trafic de minori, urmând a se dispune luarea de măsuri legale.

Acțiunea polițiștilor DIICOT Bacău s-a efectuat având colaborarea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.

La activități au participat și jandarmi.

×
Subiecte în articol: perchezitii Bacău trafic de minori
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close