Antena 3 CNN Actualitate Patru persoane acuzate de clonare de carduri, reţinute de DIICOT Piteşti

Patru persoane acuzate de clonare de carduri, reţinute de DIICOT Piteşti

Patru persoane acuzate de clonare de carduri, reţinute de DIICOT Piteşti
Sursa foto: Clonare carduri
11 Dec 2009   •   09:05

Patru din cele opt persoane acuzate de clonare de carduri au fost reţinute pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Piteşti. Ceilalţi patru suspecţi vor fi cercetaţi în libertate. Aceştia au fost prinşi de ofiţerii de la crimă organizată în timp ce încercau să plece din ţară cu intenţia de a fura bani de pe mai multe carduri. Reţeaua internaţională acţiona in Cehia şi Ungaria.

Cele opt persoane acţionau în afara ţării după metode româneşti. Instalau la bancomate aparate de clonat cardurile după care le era foarte simplu să fure banii. De obicei, supravegheau bancomatele din zonele aglomerate ale principalelor oraşe din Ungaria sau Cehia. Ofiţerii de la crimă organizată i-au reţinut în timp ce se pregăteau să iasă din ţară.

"În momentul în care s-a efectuat controlul au fost identificate 8 persoane suspecte. De asemenea, asupra acestora şi în autoturisme au fost găsite obiecte folosite în activitatea infracţională a acestora", a declarat Robert Radu, purtător de cuvânt al IJP Argeş.

Capii reţelei erau deja obişnuiţi cu procedurile. Poliţiştii i-au mai trimis o dată după gratii sub aceleaşi acuzaţii, dar au fost eliberaţi de magistraţi.

Toţi cei opt bărbaţi sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de carduri bancare, deţinerea, fabricarea de instrumente hardware şi software în scopul falsificării de carduri bancare, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase şi acces fără drept la un sistem informatic.

Antena 3

×
Subiecte în articol: retinere DIICOT
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close