Antena 3 CNN Actualitate Patru persoane implicate în scandalul din Deta, arestate. Şeful Poliţiei Deta a demisionat

Patru persoane implicate în scandalul din Deta, arestate. Şeful Poliţiei Deta a demisionat

Patru persoane implicate în scandalul din Deta, arestate. Şeful Poliţiei Deta a demisionat
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Iul 2011   •   14:16

Magistraţii au emis mandate de arestare pentru patru dintre agresorii din scandalul de sâmbătă noapte, de la Deta. Printre aceştia, Călin Roman, fiul cel mic al primarului oraşului.  În faţa Judecătoriei din Deta s-au adunat peste 150 de oameni, susţinători ai primarului sau rude şi cunoscuţi ai răniţilor.

UPDATE 19.30 -
Judecătorii au emis mandate de arestare pentru patru persoane implicate în scandalul de sâmbătă. Printre persoanele arestate se numără şi fiul cel mic al primarului din Deta.

UPDATE 19.00 -
Scandal în faţa judecătoriei Deta. Susţinătorii primarului din Deta s-au luat la ceartă cu familiile victimelor.

UPDATE 17.30 -
Şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat.  Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, cercetarea prealabilă în cazul şefului Poliţiei din Deta va continua, chiar dacă acesta şi-a dat demisia din funcţie.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Goloşie va fi încadrat, cel mai probabil, pe o funcţie inferioară până la finalizarea cercetărilor în cazul său.



UPDATE 16.30 -
Peste 150 de persoane s-au adunat în faţa judecătoriei Deta. Magistraţii discută cererea de arestare preventivă pentru cele patru persoane acuzate că ar fi participat la scandalul de sâmbătă seară. O parte dintre cei prezenţi sunt susţinători ai edilului, iar alţii rude şi susţinători ai tinerilor agresaţi.

Oamenii susţin că în localitate fiul cel mare al primarului Bogdan Roman este cunoscut ca fiind o fire mai violentă, însă fiul cel mic Călin Roman este "un băiat liniştit", care nu a cauzat până acum probleme.

Rudele şi susţinătorii tinerilor agresaţi susţin că s-au adunat în faţa Judecătoriei Deta pentru a fi siguri că se va face dreptate, iar suspecţii reţinuţi vor primi mandate de arestare preventivă.

 


UPDATE 15:15.
Procurorii au cerut arestarea celor patru persoane reţinute în scandalul de la Deta. Printre cei patru se află şi fiul cel mic al primarului din Deta. Procurorii au cerut, de asemenea, emiterea unui mandat în lipsă pentru fiul cel mare al primarului, Bogdan Daniel Roman.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, este în control la Poliţia Deta.Potrivit lui Popa, în ultimele luni s-a cerut în mod repetat demisia şefului Poliţiei din Deta.

 „Dacă lucrurile s-au întâmplat aşa cum se aude, şeful Poliţiei Deta ar trebui să fie cu demisia semnată pe masă“, a declarat Popa, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liviu Popa a fost trimis să verifice modul în care a acţionat Poliţia Deta în cazul incidentului petrecut în noaptea dintre sâmbătă şi duminică.

 


Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a vorbit la Antena 3 despre ancheta încă în derulare în cazul înjunghierilor de la Deta. Şeful poliţiei din Deta a mai fost sancţionat pentru neglijenţă de serviciu în luna ianuarie, luându-se o măsură disciplinară împotriva sa.

În cadrul aceleiaşi intervenţii, Popa a declarat că evenimentul petrecut sâmbătă noapte în oraşul Deta este o consecinţă a unei slabe activităţi din partea poliţiei locale.

Şeful Poliţiei a precizat totuşi că prezenţa sa la Deta nu are nici o legătură cu ancheta penală, care este condusă de către Parchetul de pe lângă Tribunal Timiş.
 


Şeful Poliţiei Române a fost trimis la Deta. Ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus începerea unei anchete la Poliţia Deta.

Potrivit Mediafax, Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni, că a dispus o anchetă la Deta, unde se află şi Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, fiind vizată cauza în care fiii primarului din localitate şi alte trei persoane sunt cercetaţi în urma scandalului în care trei persoane au fost tăiate cu o sabie.
   
Întrebat dacă a dispus o anchetă în cazul scandalului de la Deta, Igaş a precizat: "Da, în momentul de faţă domnul Popa Liviu e la faţa locului şi desfăşoară ancheta".
  
Igaş a mai spus că va comunica informaţiile în legătură cu acest caz în momentul în care se va finaliza această anchetă administrativă.

Unul dintre fiii primarului din Deta ar fi înjunghiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, trei persoane, în timpul unui scandal. Imediat după atac, Bogdan Daniel Roman a dispărut. Potrivit poliţiştilor, şi fratele presupusului atacator a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Călin Roman, implicat în conflictul din noaptea de sâmbătă, a fost găsit de poliţişti chiar în locuinţa sa din oraş, conform Mediafax. Alte două persoane implicate în incident s-au predat şi sunt audiate de autorităţi. Fiul cel mare al primarului, Bogdan Roman, autorul atacului în urma căruia trei tineri au fost grav răniţi, este căutat în continuare de poliţişti.

×
Subiecte în articol: Deta incident demisia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close