Patru poliţişti sunt suspectaţi într-un caz de evaziune de un milion de euro

de S.T.    |    12 Dec 2012   •   09:59
Patru poliţişti sunt suspectaţi într-un caz de evaziune de un milion de euro Foto: Intact Images

Procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 19 percheziţii în Olt şi Dolj, fiind vizată o grupare formată din 24 de persoane suspectate de şantaj, evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

Printre suspecţi se află doi comisari şefi şi doi inspectori de la Poliţia Olt, precum şi opt angajaţi de la DGFP Olt.

Potrivit DIICOT, liderul grupării era Laurenţiu Ilie Lazăr, comisar şef de politie la IPJ Olt - Serviciul de Investigarea Fraudelor. Acesta a fost sprijinit de alţi trei colegi, un comisar şef şi doi inspectori principali de poliţie de la acelaşi serviciu.
   
Cei patru poliţişti sunt acuzaţi că ar fi făcut cercetări în dosare penale privind cauze economice faţă de persoane din mediul de afaceri din judeţul Olt,  petnru a le determina să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu o firmă din Slatina administrată de soţia liderului grupării.
   
Ulterior, cei patru au făcut abuziv cercetări faţă de funcţionari publici de la Direcţia Generală de Finanţe Publice Olt,  APIA Olt sau Direcţia Vamală Craiova care au respins cereri de  rambursare de TVA sau alte solicitari formulate de firmele protejate de membrii grupării.

x close