Antena 3 CNN Actualitate Patru români au trimis peste 100 de romi la cerşit în Mexic şi SUA (VIDEO)

Patru români au trimis peste 100 de romi la cerşit în Mexic şi SUA (VIDEO)

Patru români au trimis peste 100 de romi la cerşit în Mexic şi SUA (VIDEO)
25 Mar 2010   •   21:52


Patru români au reuşit în mai puţin de cinci ani să trimită ilegal în Mexic şi Statele Unite ale Americii peste 140 de persoane, majoritatea de etnie romă. Destinaţia finală era oraşul New York, unde aceştia cerşeau sau furau. Procurorii afirmă că membrii reţelei au primit peste un milion de dolari de la cei pe care i-au ajutat să fugă ilegal din ţară.

Cei patru români îşi formaseră o adevărată reţea cu conexiuni peste tot pe continentul american. Îşi racolau clienţii din judeţele din vestul ţării şi, pentru 10.000 de dolari de persoană, le facilitau trecerea frauduloasă a frontierei dintre Mexic şi Statele Unite ale Americii.

Mai întâi trimiteau paşapoartele şi fotografiile clienţilor, prin diferite servicii poştale, în Mexic. Acolo, unul din membrii reţelei le făcea rost de alte acte, care conţineau însă date false.

Cu documentele false, persoanele racolate pătrundeau în Mexic, deşi nu solicitaseră niciodată intrarea în mod legal în această ţară.

Grupurile erau călăuzite ulteior către frontiera cu Statele Unite şi îndrumate să se predea autorităţilor americane. Cereau azil politic, sub pretextul că sunt persecutaţi etnic în România, pentru că sunt romi. Primeau dreptul de şedere şi, de obicei, ajungeau la New York.

O echipă de procurori români a plecat deja în Statele Unite pentru anchetă. Unul din cei patru membrii ai reţelei este arestat în Mexic. În ţară, dosarul va fi judecat la tribunalul Timiş.




Antena 3

×
Subiecte în articol: trafic persoane Mexic romi SUA
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close