Antena 3 CNN Actualitate Patru români care vindeau fructe şi ţuică în faţa porţii, amendaţi cu câte 30.000 de lei de doi inspectori ANAF

Patru români care vindeau fructe şi ţuică în faţa porţii, amendaţi cu câte 30.000 de lei de doi inspectori ANAF

Doi inspectori ANAF din Deva au amendat patru români care vindeau fructe şi ţuică în faţa porţii, cu câte 30.000 de lei. Şeful ANAF i-a numit pe cei doi inspectori "nemernici" şi le-a recomandat celor amendaţi să conteste în instanţă.

Patru români care vindeau fructe şi ţuică în faţa porţii, amendaţi cu câte 30.000 de lei de doi inspectori ANAF
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    11 Noi 2022   •   12:59

Anunţul a fost făcut chiar de şeful ANAF, Lucian Heiuş, într-o conferinţă de presă. Acesta a explicat că cei doi inspectori ANAF i-au amendat pe cei patru ţărani cu câte 10.000 de lei pentru comerţul cu fructe, iar apoi au găsit trei litri de ţuică şi le-au mai dat câte o amendă de 20.000 de lei, cei patru fiind amendaţi în total cu 30.000 de lei fiecare.

"Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. Acești indivizi, că nu-i pot numi inspectori antifraudă s-au dus în luna octombrie și au dat 4 amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului în fața casei lor și vindeau niște mere, struguri, având certificate de producători”, a afirmat șeful ANAF, Lucian Heiuș, în conferinţa de presă.

"În mintea lor au considerat că în Timișoara toate cluburile fiscalizează toate veniturile, că toate marile restaurante fiscalizează tot ceea ce vând, că achizițiile intracomunitare din Arad sunt înregistrate și fiscalizate că în Caraș nu se mai face contrabandă cu alcool", a mai declarat președintele ANAF.

Potrivit şefului ANAF, directorul general adjunct care coordonează Direcţia Antifraudă de la Deva a fost înlocuit din funcţie, iar cei doi inspectori vor fi verificaţi de Direcţia de Integritate. Mai mult, Lucian Heiuş le-a recomandat celor patru români amendaţi să conteste în instanţă procesele-verbale, explicând totodată că juriştii ANAF vor fi de acord cu anularea amenzilor.

×
Subiecte în articol: ANAF deva Lucian Heiuș
Parteneri
Incendiul de la Poliţia Capitalei: Mână criminală sau incident?
x close