Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila pune piatra de temelie pentru construcția şi modernizarea a patru noi spitale în Transilvania

Alexandru Rafila pune piatra de temelie pentru construcția şi modernizarea a patru noi spitale în Transilvania

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, vineri, primele patru contracte de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR.

Alexandru Rafila pune piatra de temelie pentru construcția şi modernizarea a patru noi spitale în Transilvania
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2023   •   15:25

Alături de secretarul de stat responsabil de implementarea PNRR, Alexandru Rogobete, ministrul PSD anunță semnarea primelor contracte din fonduri europene, în valoare de 1.4 miliarde de lei. 

Fonduri sunt destinate construcției a patru noi unități spitalicești în Cluj Napoca, Bistrița, Târgu Mureș și Alba Iulia. 

La doar o lună de la închiderea apelului de proiecte, ministrul Rafila și echipa de la sănătate au reușit să finalizeze toate procedurile și să semneze primele contracte de finanțare pentru construirea de spitale noi în România. 

Vorbim despre contracte în valoare de 1,4 miliarde de lei pentru construirea a patru spitale noi în Transilvania. 

Contractele se referă la construirea unor clădiri noi de spitale, dar şi extinderea unora dintre ele, fiind vorba de unităţi medicale din câteva judeţe din ţară.

1. Centrul Regional de Boli Cerebrovasculare și Neurochirurgie la Cluj Napoca, proiect în valoare de 195 milioane de lei. 

2. Spitalul Județean de Urgență Bistrița - în valoare de 408 milioane de lei.

3. O unitate nouă pentru Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș - în valoare de 523 milioane de lei.

4. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia - Relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființare compartiment cardiologie intervențională - în valoare de 234 milioane de lei.

Secretarul de Stat, Alexandru Rogobete, cu atribuții directe în implementarea axei finanțate din PNRR, a explicat, în cadrul ceremoniei organizate la Târgu Mureș, că obiectivele de investiții selectate pentru finanțare din PNRR vor răspunde celor mai importante nevoi de sănătate, cum sunt bolile cerebro-vasculare, transplantul cardiac, pediatria și oncologia. 

"Din punct de vedere tehnic pot spune că proiectele depuse au fost clare, dimensionate corespunzător și justificate din punctul de vedere al nevoilor de servicii medicale. 

În Ministerul Sănătății observăm o dorință națională de dezvoltare și de perfecționare a actului medical", a declarat secretarul de stat Rogobete. 

"Suntem în fața unei premiere, cred eu, de proporții istorice. Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila, a injectat peste 3 miliarde de lei in sistemul public de sănătate, numai în ultimele trei luni. 

Alte 23 de contracte de finanțare sunt aproape pregătite pentru construcția de noi spitale în toată țara. Valoarea totală depășește 10 miliarde de lei", a subliniat acesta.

Ministerul condus de Ministrul Rafila a finalizat evaluarea a peste 400 de cereri de finanțare înainte de termenul impus de Comisia Europeană.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila semnează primele patru contracte de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila semnează primele patru contracte de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR pentru: - Construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș - Construirea unei clădiri noi la Spitalul Județean de Urgenta Bistrița - Relocarea și modernizarea secției de oncologie și înființarea compartimentului de cardiologie intervențională pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia - Recompartimentarea clădirii existente și extinderea cu un corp nou (secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie) la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Publicată de Ministerul Sănătăţii - România pe Vineri, 17 martie 2023

×
Subiecte în articol: spitale Alexandru Rafila PNRR PSD
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close