Antena 3 CNN Actualitate Patru tineri care jefuiau poştaşul cu pensiile, bătuţi crunt de pensionarii din bloc

Patru tineri care jefuiau poştaşul cu pensiile, bătuţi crunt de pensionarii din bloc

Patru tineri care jefuiau poştaşul cu pensiile, bătuţi crunt de pensionarii din bloc
26 Ian 2011   •   21:05

Au pregătit atacul în cele mai mici amănunte însă n-au ţinut seama de singur lucru: când primesc şi mai puţini bani decât până acum, pensionarii pot să fie extrem de furioşi. Patru tineri care aveau de gând să jefuiască un poştaş de pensii, au fost opriţi de pensionarii care aşteptau să primească banii. Iar bătaia primită n-o vor uita niciodată.

Atacul a fost dat în plină zi imeidat după ce poştaşul a intrat într-una dintre scările unde avea de împărţit pensii.

„Au venit doi tipi mascaţi cu cagule pe faţă, unul a încercat să-mi pună pe faţă o cârpă îmbibată într-o substanţă, şi unul cu un aparat de electroşocuri. Am alunecat pe scări aici, căzând pe spate”, a declarat poştaşul.

A avut noroc cu faăptul că mulţi oameni erau acasă şi i-au auzit strigătele de ajutor. A urmat o bătălie în care atacatorii s-au trezit copleşiţi numerit.

Cei patru tineri, cu vârste între 21 şi 25 de ani, plănuiau de mai mult timp tâlhăria. Ştiau programul poştaşului pentru că bunica a doi dintre ei stătea în blocul unde au atacat.

“Au fost destul de bine organizaţi, în sensul că unul dintre aceştia a stat la pândă să-i anunţe pe ceilalţi în momentul în care factorul poştal părăseşte încinta oficiului poştal. A dat semnalul celui de-al doilea care aştepta în faţa imobilului, iar ceilalţi doi participanţi îl aşteptau pe palierul blocului”, a declarat comisarul Ştefan Munteanu, şef birou investigaţii criminale - secţia 3.



Poştaşul îşi revine cu greu din şoc. De 20 de ani face acelaşi lucru, a mai fost în pericol şi altădată însă e prima dată când şi-a văzut moartea cu ochii. Întămplarea l-a făcut să se gîndescă dacă merită să-şi rişte viaţa pentru ceva peste 1.000 de lei pe lună. Răspunsul şi l-a dat singur: are familie acasă.

“Sunt şi condiţiile foarte grele în ziua de azi. Şi protecţie nu am. Singura noastră asigurare de viaţă, care am înţeles că e foarte mică”, a spus poştaşul.

Mare a fost mirarea polişiştilor când i-au legitimat pe cei patru. Niciunul nu a mai avut vreodată probleme cu legea. Fata arestată are 21 de ani şi este studentă iar prietenul ei, arestat şi el este de meserie bucătar. Complicii, o fată şi un băiat de 20 şi 24 de ani, sunt cercetaţi în libertate.

×
Subiecte în articol: pensionari pensii jaf postas tineri batuti
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close