Antena 3 CNN Actualitate Patru tipuri de pantofi șic în tendințele primăverii

Patru tipuri de pantofi șic în tendințele primăverii

Patru tipuri de pantofi șic în tendințele primăverii
22 Dec 2017   •   10:45

O femeie în pas cu moda va avea grijă mereu să-şi rezerve, pentru fiecare outfit, o pereche de pantofi chic. Ea ştie că piesa de încălţăminte este elementul principal care dă nota de distincţie şi bun-gust a unei ţinute. Cum primăvara, după însoritul ei obicei, deschide  nu doar muguri noi ci şi drumuri noi, în materie de fashion, iubitoarele modei caută şi găsesc întotdeauna calea potrivită către un acord perfect între tendinţele ei vestimentare şi articolul de încălţăminte capabil să condiţioneze, să completeze sau să confirme un outfit impecabil. Iată care sunt cele mai importante tipuri de pantofi chic, de care o fashionistă veritabilă nu se poate lipsi:

1. Pantofi nude cu toc cui

Specialiştii în modă s-au străduit în repetate rânduri să debarce de pe tronul supremaţiei cromatice o nonculoare ultrauzitată în ţinutele vestimentare, datorită versatilităţii ei fără rival: negrul. Manevra le-a şi reuşit, din momentul în care au decretat că nuanţele nude reprezintă noul negru, în moda încălţămintei. O pereche de pantofi cu toc nude alungesc optic picioarele şi sunt extrem de uşor de combinat cu o mulţime de ţinute şi, deci, uşor de integrat în mai toate stilurile vestimentare. Într-un astfel de context fashion, pantofii nude cu toc cui câştigă net la capitolul eleganţă. Ei sunt punct de plecare în ţinutele all nude, indiferent dacă e vorba de tonuri temperate de crem sau de nuanţe mai evidenţiate de bej. Pantofii nude, în variante stiletto sau kitten heels se descurcă de minune în ţinutele de inspiraţie boemă, care mixează elemente eclectice precum pantaloni tip şalvar şi un bolero, iar, datorită nuanţei discrete, sunt nelipsiţi din preajma rochiilor glam şi se adaptează optim ţinutelor extravagante, pentru că nu încarcă suplimentar outfitul. Cu maxim succes aderă şi la ţinute office sau la outfituri de seară, în care, datorită eleganţei lor simple, minimaliste, pun în valoare excelent rochii conice de orice culoare.

2. Pantofi în nuanţe vibrante

Nuanţele tari animă entuziasmul inimii, iar, captate pe textura unui pantof elegant, trasează portretul feminităţii însăşi, în latura ei dinamică, senzuală, surprinzătoare. Pantofii în nuanţe tari dau outfiturilor o nottă accentuată de extravaganţă. Ei sunt must have-ul unanim acceptat în ţinutele all nude. Pentru nuanţe de burgundy sau roşu, ei vor crea cel mai reuşit contrast cu topuri sau rochii în culori pale, precum roz, crem, alb sau nude. În tonuri de mov sau albastru, pantofii în nuanţe electrice sunt o investiţie sigură. Pot fi adoptaţi şi în ţinutele office, dar îşi valorifică virtuţile estetice mai ales în outfituri de seară, combinaţi cu rochii de ocazie în nuanţe de contrast. În variante neon, confecţionaţi din piele, ei sunt indicele de recunoaştere a unei ţinute excentrice şi reclamă outfituri minimaliste în nuanţe uni, dar intră perfect şi în combinaţii cromatice eclectice. În variante glamour, devin sofisticaţi şi pretenţioşi, deci e preferabil să fie incluşi în ţinute de seară, cu o little black dress sau o pereche de pantaloni slim şi un top uni. Dacă aceste modele sunt ornate şi cu detalii suplimentare, precum cristale sau alte tipuri de aplicaţii, se recomandă alegerea tonurilor de gri metalic, negru sau nude, pentru a uşura integrarea lor inspirată în outfiturile de ocazie.

3.Pantofi peep-toe

Pantofii peep-toe sunt must have-ul indiscutabil al sezonului cald. Deşi sunt mai sofisticaţi decât îndrăgitele modele de pumps clasici, ei pot fi abordaţi uşor, în orice variantă cromatică sau de textură. Asemenea modelelor stiletto, ei sunt recunoscuţi ca fiind exponenţi ai feminităţii clasice. Femeile care vor să pluseze la capitolul design, pot alege variante cu imprimeuri statement: grafic, abstract, floral sau animal print. Cu totul deosebiţi sunt şi cei din imitaţie de piele de reptilă. Surprinzător de versatili şi în acelaşi timp exotici, ei stilizează cu succes atât o ţinută office, cu linii masculine, cât şi o rochie de cocktail. Variantele cu baretă pe gleznă şi tocuri înalte revin de asemenea în tendinţele fiecărui sezon. În tonuri deschise, aproape de nuanţa pielii, precum gri perlat sau nude, se pot combina uşor cu o fustă deasupra genunchilor sau pantaloni slim, în vreme ce, în variante bicromatice, ca negru şi roz pal sau culoarea untului şi corail, modelele peep-toe devin piesă statement în outfituri elegante de zi, de ocazie sau de birou.

4.Pantofi cu platformă

Reprezintă un model care se mulează perfect pe toate nevoile unei femei: confort, eleganţă, stil şi lejeritate. În peisajul modei, ei se remarcă nu doar prin masivitatea designului ci mai ales datorită gamei creative de modele seducătoare, ce pot fi asortate uşor la aproape orice tip de outfit. Cu siguranţă, femeile care nu sunt adeptele tocurilor înalte, vor găsi în variantele cu platformă medie cele mai feminine şi confortabile alternative pentru outfiturile lor elegante sau de zi. Variantele cu platforme din rafie sau plută sunt perfecte pentru concediile la mare sau plimbările de weekend, fiind piese basic în outfituri casual estivale. Pantofii cu platformă în tonuri vii înveselesc orice garderobă, iar fashionistele pot opta pentru modele uni sau pentru variante în combinaţii de două sau trei culori. La acestea se remarcă faptul că, fie platforma este într-o culoare iar corpul piesei e într-o nuanţă complementară, fie tonurile cromatice sunt distribuite echilibrat şi se armonizează perfect pe întreg decorul pantofului. Evident, nu lipsesc din acest peisaj nici variantele color-blocking.

Pantofii cu platformă au adoptat cu succes şi trendul încălţămintei metalizate şi, cu toate că e mai problematică integrarea lor corectă în stiluri şi combinaţii vestimentare, fashionistele s-au grăbit să le include în garderobă, în toate cele trei nuanţe îndrăzneţe: bronz, auriu şi argintiu. Categoria include şi modele ingenioase, cu decupaje, transparenţe, forme surprinzătoare şi tocuri arhitecturale care scot din anonimat orice ţinută.

Primăvara îmbracă natura în outfituri care surclasează şi cei mai reputaţi stilişti din lumea modei, dar garderoba unei fashioniste convinse nu se lasă niciodată mai prejos. Iar adevăratele revoluţii vestimentare încep întotdeauna de la pantofi. Noua primăvară nu-şi dă acceptul decât pentru modele şic: în tonuri nude, cu toc cui sau în nuanţe intense, în opţiunea peep-toe sau în variante cu platformă. 

 

×
Subiecte în articol: pantofi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close