Antena 3 Actualitate Patru urși și-au făcut culcuș în mijlocul unei localități din Vrancea: ”Au ajuns să intre chiar și în bucătăria unui localnic”

Patru urși și-au făcut culcuș în mijlocul unei localități din Vrancea: ”Au ajuns să intre chiar și în bucătăria unui localnic”

de Mia Lungu    |    25 Mai 2021   •   22:07
Patru urși și-au făcut culcuș în mijlocul unei localități din Vrancea: ”Au ajuns să intre chiar și în bucătăria unui localnic”
Sursa foto: Hepta

O familie formată din patru urși și-a făcut culcuș în mijlocul unei localități din județul Vrancea. Autoritățile încearcă să alunge animalele și au solicitat ajutorul specialiștilor Ocolului Silvic.

Reprezentanții Primăriei Soveja anunță că au sesizat Ocolul Silvic și Prefectura județului Vrancea despre faptul că o familie de urși, formată dintr-un mascul, o femelă și doi pui, dă iama prin gospodăriile localnicilor, potrivit Mediafax.

Autoritățile locale spun că animalele și-au făcut culcuș chiar în mijlocul localității și până în prezent nu au fost speriate de focurile de armă trase de oameni.

„Încă de săptămâna trecută am sesizat Ocolul Silvic Soveja dar și Prefectura județului Vrancea. Începând de vineri, 21 mai, și sâmbăta dar și la începutul săptămânii, au fost efectuate acțiuni de pândă, dibuit, îndepărtare prin hăituire și au fost trase focuri de armă de către reprezentații Ocolului Silvic Soveja.

Cei patru urși si-au făcut culcușul chiar în mijlocul localității, aceștia ajungând să intre chiar și în bucătăria unui localnic”, au anunțat pe Facebook, reprezentanții Primăriei Soveja.

Reprezentanții Ocolului Silvic Soveja vor continua acțiunea de îndepărtare a urșilor. Până atunci, localnicii sunt sfătuiți să fie prudenți și să sune la 112 dacă văd animalele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close