Antena 3 CNN Actualitate PDL cere Guvernului să comunice de urgenţă CCR documentele privind listele de alegători

PDL cere Guvernului să comunice de urgenţă CCR documentele privind listele de alegători

PDL cere Guvernului să comunice de urgenţă CCR documentele privind listele de alegători
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Aug 2012   •   14:23

PDL cere Guvernului să comunice de urgenţă Curţii Constituţionale documentele privind listele electorale pe care CCR le-a solicitat în urma şedinţei de plen de marţi, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda joi, într-o conferinţă de presă, scrie Mediafax.
   
'Cerem domnului Ponta să respecte decizia CCR şi să trimită adresa corectă asupra numărului de alegători stabilit până în 10 iulie 2012. Aşa spune Curtea, aşa spune legea, aşa trebuie să facă domnul Ponta. Nu are de ce să continue mini-recensământul. Domnul Ponta şi domnul Antonescu ieri au solicitat domnului Stroe ca în două zile să termine mini-recensământul, pentru că ei se grăbesc, nesocotind în fapt decizia CCR. Aţi observat ieri că domnul preşedinte interimar a ignorat cu bună ştiinţă decizia Curţii Constituţionale şi s-a gândit domnia să mai creeze o diversiune în România. (...) S-a gândit să arunce o pată neagră asupra uneia din instituţiile fundamentale ale statului, şi anume justiţia. Şi a atacat procurorii, comparându-i cu procurorii care au făcut colectivizarea în România', a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.
   
Cezar Preda a cerut, în numele PDL, să se înceteze cu 'aceste minciuni, dezinformări şi presiuni' şi Guvernul să transmită vineri documentele solicitate de Curtea Constituţională 'pentru ca această stare de instabilitate să nu se prelungească'.

Potrivit lui Preda, procurorii respectă legea şi, de aceea, nu pot fi exercitate presiuni asupra lor.
   
'Nu poţi face presiuni asupra procurorilor, pentru că procurorii reprezintă statul şi respectă legea. În procesele electorale, fiecare dintre noi avem un drept, dreptul la un vot. Cine a votat de două ori în România a încălcat legea. Iar ţipetele domnului Antonescu şi domnului Ponta nu vor acoperi această infracţiune. Cine a votat de două ori în România trebuie să plătească, pentru că asta cerem cu toţii de 22 de ani şi Parchetul trebuie să-şi facă datoria', a mai declarat Cezar Preda.
   
Plenul Curţii Constituţionale a României a solicitat marţi Guvernului să comunice numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate (până la data de 10 iulie 2012), conform dispoziţiilor art. 17 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. 'Acolo unde această operaţiune nu s-a executat, urmează a se realiza în termenul acordat de Curte', a precizat CCR.

×
Subiecte în articol: pdl CCR cezar preda Curtea Constitutionala
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close