Antena 3 CNN Actualitate Pe 1 aprilie încep, oficial, înscrierile la grădiniţă. Locurile sunt deja pe terminate

Pe 1 aprilie încep, oficial, înscrierile la grădiniţă. Locurile sunt deja pe terminate

Pe 1 aprilie încep, oficial, înscrierile la grădiniţă. Locurile sunt deja pe terminate
Sursa foto: Foto: majesty.ro
de M.Z.    |    01 Apr 2012   •   00:02

După haosul înscrierilor la şcoală, începe alergătura pentru înscrierea la grădiniţă. Părinţii au timp, toată luna aprilie, dar lipsesc locurile. Asta deşi ministrul Educaţiei anunţa că, odată introdusă clasa zero, problemele vor dispărea.

Chiar dacă, oficial, înscrierile încep abia de luni, mulţi părinţi păţiţi au depus dosarele încă din primăvara trecută. Cine încearcă să găsească acum un loc are şanse aproape zero.

"În momentul de faţă, gradiniţa are o capacitate de 160 de locuri, pe care sunt înscrişi aproximativ 300 de copii", a spus Mihaela Puiu, directorul unei grădiniţe.

Conform planului de şcolarizare, Bucureştiul are în jur de 33 .000 de locuri disponibile în grădiniţele de stat. Numărul estimat al copiilor care ar trebui să meargă la grădiniţă este, însă, de peste 41.000, ceea ce înseamnă că, la nivelul capitalei, există un deficit de aproximativ 8.000 de locuri. Totuşi, oficialii din Educaţie au planuri mari.

"Să generalizăm învăţământul preşcolar începând cu vârsta de 5 ani, apoi cu vârsta de 4 ani, în aşa fel încât toţi copiii care merg la grupa pregătitoare să parcurgă cel puţin un an de grădiniţă", susţine Marian Banu, inspector şcolar.

Dacă vreţi să vă asiguraţi că prindeţi un loc, nu lăsaţi pe perioada oficială a înscrierilor ce puteţi face anul acesta.
Dosarul fiecărui copil trebuie să cuprindă
: cererea de înscriere, copie după certificatul de naştere al copilului, copie după actul de identitate al părinţilor, adeverinţă de salariat şi dovada domiciliului.

Prioritate la înscriere au copiii care sunt înregistraţi în circumscripţia grădiniţei, cei care au fraţi sau surori în aceeaşi unitate sau ai căror părinţi lucrează în zonă. Perioada oficială a înscrierilor este între 1 şi 30 aprilie.



×
Subiecte în articol: gradinita inscrieri copii locuri parinti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close