Antena 3 CNN Actualitate Pe 1 aprilie se deschide sezonul turistic pe litoral. Încep licitaţiile pentru închirierea plajelor

Pe 1 aprilie se deschide sezonul turistic pe litoral. Încep licitaţiile pentru închirierea plajelor

Pe 1 aprilie se deschide sezonul turistic pe litoral. Încep licitaţiile pentru închirierea plajelor
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Mar 2012   •   08:59

Suntem aproape de deschiderea sezonului turistic, iar Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) începe, miercuri, sesiunea de licitaţii publice pentru închirierea a 109 sectoare de plajă turistică de pe litoralul Mării Negre, potrivit Agerpres.

Fragmentele de plajă oferite spre închiriere, în toate staţiunile, însumează o suprafaţă de 580.000 de metri pătraţi, adică în jur de 38% din plaja turistică de pe litoralul românesc al Mării Negre, a declarat directorului excutiv al ABADL, Marian Mitrea.

Firmele pot obţine în administrare sectoarele de plajă pentru maximum cinci sezoane turistice, iar ca nivel de referinţă, pentru atribuirea contractelor se va lua în calcul preţul cel mai mare acordat de ofertanţi.  

Preţul de pornire al licitaţiei este de 1,1 lei pe metrul pătrat pe an pentru plajele din sudul litoralului şi de 11 lei pe metrul pătrat pentru plaja din Mamaia. 

Anul acesta, în staţiunea Mamaia, sezonul turistic se va deschide pe 1 aprilie.

×
Subiecte în articol: 1 aprilie plaje licitatii
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close