Antena 3 CNN Actualitate Pe câmpurile româneşti se "cultivă" energie verde. Germanii investesc într-un nou parc fotovoltaic în Gorj

Pe câmpurile româneşti se "cultivă" energie verde. Germanii investesc într-un nou parc fotovoltaic în Gorj

Pe câmpurile româneşti se "cultivă" energie verde. Germanii investesc într-un nou parc fotovoltaic în Gorj
Sursa foto: Foto: empowernetwork.com
23 Oct 2012   •   07:51

Mai mulţi oameni de afaceri din Germania sunt pregătiţi să investească zeci de milioane de euro într-un parc fotovoltaic ce va fi amenajat în judeţul Gorj. Când va fi gata, acela va fi cel mai mare parc de acest fel din România.

Primul pas către o investiţie importantă pentru oamenii din Gorj. S-au adunat în locul pe care ar trebui să apară, în scurt timp, un câmp de panouri solare. Cel mai mare din ţară. Acum, acolo nu este nimic.
 
Mulţi dintre localnici nu ştiu ce e energia regenerabilă. Ştiu în schimb ca se vor crea 80 de locuri de muncă. Terenul de 52 de hectare pe care se va ridica investiţia de 46 de milioane de euro a fost ales cu atenţie.

Condiţii bune pentru astfel de investiţii se găsesc în mai multe zone ale României. Cu toate acestea, în momentul de faţă, există doar cinci parcuri fotovoltaice funcţionale şi racordate la reţeaua naţională.

Ele furnizează doar un megawat din consumul naţional de electricitate. Însă există alte numeroase proiecte care, dacă vor fi finalizate, vor suplimenta sistemul de energie naţional cu 300 de mega wati.

Energia verde are numeroase avantaje, spun specialiştii. Panourile solare fotovoltaice nu necesită întreţinere şi sunt silenţioase. În plus, pot rezista până la 30 de ani. Însă cel mai important este că sunt ecologice şi nu emit dioxid de carbon. Avantaje au şi dezvoltatorii câmpurile fotovoltaice. Ei îşi recuperează investiţiile atât din vanzarea energiei, cât mai ales din subvenţiile de la stat.

×
Subiecte în articol: Gorj investitie energie verde
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close