Antena 3 CNN Actualitate "Pe Macovei le-am băgat-o eu pe gât". Băsescu recunoaşte că toţi cei care conduceau sistemul judiciar în mandatul său erau oamenii lui

"Pe Macovei le-am băgat-o eu pe gât". Băsescu recunoaşte că toţi cei care conduceau sistemul judiciar în mandatul său erau oamenii lui

basescu.jpg
04 Mai 2015   •   16:33

Traian Băsescu recunoaşte că toţi cei care conduceau sistemul de Justiţie în mandatul său erau oamenii lui. De la Macovei la Daniel Morar, Codruţa Kovesi şi chiar Coldea, fostul preşedinte a spus la Adevărul Live că şi-a dorit ca fiecare în parte să ocupe funcţiile respective. Spune însă că regretă excesele şi spectacolul telvizat pe care îl face acum şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sub pretextul că a dorit independenţa justiţiei cu orice preţ, Traian Băsescu spune că şi-a depăşit atribuţiile constituţionale şi a cerut-o pe Monica Macovei în fruntea ministerului Justiţiei. "Pe doamna Macovei le-am băgat-o eu pe gât, aici a fost contribuţia mea 100%, nu aveam legatură cu PD", a spus Băsescu.

De venirea Monicăi Macovei se leagă şi numirea în fruntea Parchetelor a procurorilor cu ajutorul cărora Băsescu a fost acuzat că îşi executa adversarii. Fostul preşedinte recunoaşte că ambii au fost propunerile sale către ministrul Justiţiei de la acea vreme. De Morar a fost impresionat că îi arestase un fost coleg de partid, iar de Kovesi că făcuse sport.

Băsescu o atacă însă direct pe Kovesi şi o acuză că ar face spectacol cu arestările. Le apără însă pe Elena Udrea şi Alina Bica.

×
Subiecte în articol: justitie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close