Antena 3 CNN Actualitate Pe unde trece Udrea se alege praful. Domeniul schiabil de la Vidra-Voineasa a ajuns un dezastru, după ce Udrea "s-a implicat"

Pe unde trece Udrea se alege praful. Domeniul schiabil de la Vidra-Voineasa a ajuns un dezastru, după ce Udrea "s-a implicat"

Pe unde trece Udrea se alege praful. Domeniul schiabil de la Vidra-Voineasa a ajuns un dezastru, după ce Udrea "s-a implicat"
de O.P.    |    27 Aug 2014   •   06:08

Elena Udrea a făcut mai mult rău decât bine. Asta consideră preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea care spuncă că domeniul schiabil de la Vidra-Voineasa a ajuns un dezastru după ce Udrea a trecut proiectul în gestionarea guvernului pe vremea când era ministrul turismului. Autorităţile judeţene susţin că fostul ministru nu a asigurat finanţarea pentru finalizarea proiectului.

În 2011, pe vremea cînd era ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea a promis că va aloca 35 de milioane de euro, bani de la guvern, pentru Transalpina Ski Resort, de la Voineasa. Banii nu au mai venit, aşa că proiectul a fost sistat în 2013, din lipsă de finanţare. Firma care a câştigat licitaţia mai are de recuperat de la stat 8 milioane de de euro. Pentru că nu a primit banii nici până azi, constructorul a obţinut o hotărâre judecătoarească prin care urmează să primească toate veniturile rezultate din exploatarea pârtiei până la stingerea datoriei.

Autorităţile locale, beneficiarii iniţiali ai complexului turistic de la Voineasa, spun că de vină pentru situaţie este Elena Udrea, pentru că a scos proiectul din programul susţinut cu fonduri europene şi l-a introdus în cel guvernamental.

"Dacă ne lăsa să mergem mai departe pe finanţare europeană, astăzi nu am mai fi fost în situaţia dramatică în care ne-a lăsat doamna Elena Udrea. La plecarea ei din fruntea MDRT, lucrările la investiţia din Munţii Lotrului erau executate în proporţie de 92%. De ce nu le-a plătit atunci şi ne-a lăsat beleaua datoriilor pe cap?", declara ION CÎLEA, preşedinte CJ Vâlcea

Din întregul complex turistic care ar fi trebuit construit la Transalpina Ski Resort nu există acum decât instalaţia de ski şi o parcare parţial finalizată. Echipamentele stau în aer liber de aproape 2 ani şi se deteriorează pe zi ce trece. Mai mult, întreaga zonă unde ar fi trebuit să fie ridicate hoteluri şi alte spaţii comerciale a fost defrişată.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea proiecte turism
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close