Antena 3 Actualitate Pedepse prea uşoare pentru violatori şi pedofili? Zeci de deţinuţi sunt eliberaţi condiţionat zilnic, apoi recidivează

Pedepse prea uşoare pentru violatori şi pedofili? Zeci de deţinuţi sunt eliberaţi condiţionat zilnic, apoi recidivează

04 Aug 2015   •   08:36

30 de deţinuţi sunt eliberaţi condiţionat în fiecare zi în toată ţara şi mulţi dintre ei recidivează. Asta, pentru că legea nu judecă mai aspru violenţa, iar reabilitarea se face doar pe hârtie. Legislaţia permite şi eliberarea condamnaţilor pentru viol, pedofilie sau crimă, după ispăşirea a două treimi din pedeapsă.

Cele peste 10.000 de locuri lipsă în penitenciare şi recordul de condamnări ale României la CEDO par a fi cauza îmblânzirii pedepselor şi a eliberărilor condiţionate pentru condamnaţii cu fapte de violenţă.

Deşi mulţi dintre cei eliberaţi recidivează, programele de reeducare sunt considerate, în rapoartele oficiale, eficiente. Câţi bani europeni intră în penitenciare pentru programele de reintegrare a deţinuţilor şi ce rezultate are investiţia aflaţi din Jurnalul Naţional de astăzi.


×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Parteneri
x close