Antena 3 CNN Actualitate Pedepse reduse, pentru hoţii tablourilor din Olanda

Pedepse reduse, pentru hoţii tablourilor din Olanda

Pedepse reduse, pentru hoţii tablourilor din Olanda
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    27 Feb 2014   •   16:12
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, condamnarea la şase ani de închisoare cu executare a lui Radu Dogaru şi la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare a lui Eugen Darie, în dosarul furtului tablourilor din Olanda.
 
Cei doi au fost judecaţi în procedură simplificată, iar decizia este definitivă.
 
Prin decizia CAB, pedepsele celor doi inculpaţi din dosar care şi-au recunoscut vina au fost micşorate, de la câte şase ani şi opt luni de închisoare, la şase ani pentru Radu Dogaru, respectiv 5 ani şi 4 luni pentru Eugen Darie.
 
Pe 26 noiembrie 2013, Judecătoria Sectorului 3 i-a condamnat, la câte şase ani şi opt luni de închisoare pe Radu Dogaru şi Eugen Darie.
 
Celor doi inculpaţi urmează să li se scadă din pedeapsă perioada în care au stat în arest preventiv (din 20 ianuarie 2013).
 
Procesul continuă pe latură penală pentru ceilalţi inculpaţi din dosar şi pe latură civilă pentru toţi cei trimişi în judecată de procurori.
 
În acest dosar au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Adrian Procop (în lipsă), Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu, Olga Dogaru şi Petre Condrat (ultimul în stare de libertate).
 
"Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Dogaru Radu şi Procop Adrian, cu sprijinul inculpatului Darie Eugen, au constituit o grupare infracţională în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, la data de 15/16.10.2012, pe timp de noapte şi prin efracţie, au sustras şapte opere de artă (picturi în ulei şi acuarele)", preciza DIICOT.
De la muzeul din Rotterdam au fost furate tablourile "Tete d´Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fentre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
 
Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au recunoscut în faţa instanţei, toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri şi au cerut să fie judecaţi în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
 
 
 

×
Subiecte în articol: tablouri furt tablouri
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close