Antena 3 CNN Actualitate Pediatrul Mihai Craiu, semnal de alarmă: ”Acest tratament nu se dă pentru tuse, în doze prea mari, poate ucide!”

Pediatrul Mihai Craiu, semnal de alarmă: ”Acest tratament nu se dă pentru tuse, în doze prea mari, poate ucide!”

Dr. Mihai Craiu atenționează că, în doze prea mari, Ventolinul poate ucide și e indicat doar în caz de bronhospasm acut. ”Chiar nu mai accept comentarii deplasate”, a mai spus medicul făcând referire la postările unor mămici.

Pediatrul Mihai Craiu, semnal de alarmă: ”Acest tratament nu se dă pentru tuse, în doze prea mari, poate ucide!”
Sursa foto: Spitalul Virtual pentru Copii
31 Iul 2020   •   21:45

”Ca să parafrazez un clasic in viață voi spune doar că pământul este rotund, benzina este inflamabilă și Ventolinul NU se dă pentru copii care au muci în nas și tuse din cauza unei răceli. Toate celelalte afirmații din imaginea de mai jos sunt doar aberații.

Stiința nu are nevoie de aprobarea unor amatori, pentru a-și exercita efectele.

Ventolinul se administreaza DOAR când există bronhospasm acut!

Niciodată altfel și mereu în doza adecvată! Doze prea mari pot UCIDE! Chiar nu mai accept comentarii deplasate. In familia noastră a existat un astfel de deces. PUNCT!”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Copiii cu astm au simptome când căile respiratorii se îngustează, fie ca urmare a contracției musculaturii bronșice (bronhospasm), fie când se inflamează și se umplu cu mucus sau când copilul face o viroza sau o altă afecțiune respiratorie infecțioasă.
 

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu tuse Ventolin
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close