Antena 3 CNN Actualitate Pelerinaj la mormântului părintelui Arsenie Boca. Mii de oameni vin să se roage la Sfântul Ardealului

Pelerinaj la mormântului părintelui Arsenie Boca. Mii de oameni vin să se roage la Sfântul Ardealului

Pelerinaj la mormântului părintelui Arsenie Boca. Mii de oameni vin să se roage la Sfântul Ardealului
de N.B.    |    27 Noi 2011   •   22:05

Rugăciuni şi umilinţă la mormântul părintelui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop a devenit neîncăpătoare pentru miile de credincioşi veniţi acolo din toate colţurile ţării.

Luni se împlinesc 22 de ani de la moartea controversată a părintelui, teologului şi artistului care, în vremea comunismului, strîngea în rugăciune mii de enoriaşi.

Pelerinii au uitat de frig şi au îndurat ore în şir temperaturile scazute. I-au ţinut în putere rugaciunile şi credinţa în minunile înfaptuite de cel supranumit Sfântul Ardealului.

Mormântul lui Arsenie Boca e mereu acoperit cu flori, semn că oamenii nu îl uită nici în restul anului. Legenda spune că plantele nu se ofilesc, iar cine atinge crucea de la mormânt se vindecă de boli.

La 22 de ani de la dispariţia Sfântului Ardealului, cauzele morţii sale rămân un mister. A fost persecutat îndelung de comunişti şi credincioşii cred că a fost ucis pentru că ar fi prezis moartea lui Nicolae Ceauşescu. 30.000 de oameni merg anual în pelerinaj la mormântul său pe 28 noiembrie.

 

×
Subiecte în articol: pelerinaj Arsenie Boca rugaciune minuni
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close