Antena 3 CNN Actualitate Pelerinajul de Sf. Dumitru ar putea avea loc! Anunţul făcut de Patriarhia Română

Pelerinajul de Sf. Dumitru ar putea avea loc! Anunţul făcut de Patriarhia Română

Pelerinajul de Sfântul Dumitru este la un pas de a se organiza, la fel ca în anii trecuți. Demersurile făcute de Patriarhia Române sunt avansate în acest sens. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, a explicat în exclusivitate la Antena 3 că pelerinaul de pe 27 octombrie este unul ''gândit şi adecvat la condiţiile actuale''.

Pelerinajul de Sf. Dumitru ar putea avea loc! Anunţul făcut de Patriarhia Română
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    21 Oct 2020   •   18:01

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre evenimentul religios care ar putea loc la București, însă în condiții restrictive, cu un număr mai restrâns de credincioși.

''Cred că rămânând în limitele foarte solide ale rațiunii, ale conștientizării situației realemte foarte dificile cu care ne confruntăm, considerăm că un eveniment atât de important precum pelerinajul din luna octombrie la Sfântul Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, poate fi organizat și din acest sens, Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor au făcut demersuri oficiale pentru aducerea la cunoștință a autorităților îngrijijorate firește de orice manifestare publică, a condițiilor pe care noi înșine le-am gândit, condiții limitative, condiții restrictive, condiții de maximă precauție de ordine și protecție față de credincioșii care vor veni, în așa fel încât să putem obține aprobarea necesară, organizării unui pelerinaj, nu ca în alți ani, ci a unui pelerinaj cu un număr mai restrâns de credincioși. Așa cum știm, nu se vine din afara Bucureștiului și a zonei Ilfov.

Pelerinajul acesta din București are niște particularități care îl diferențiază de pelerinajul de la Iași. De exemplu, numărul pelerinilor care participă anual la sărbătoarea din 27 octombrie e considerabil mai mic, iar prin comparație cu pelerinajul de la Iași, acest număr este în general de trei ori mai redus.

De asemenea, cei mai mulți credincioși, în majoritiatea lor copleșitoare vin individual, nu vin în grupuri organizate, iar pelerinii care venea din provincie, oricum veneau cu automobilul. Nu este cazul anul acesta. Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale.

(...) Eu sper ca mâine după-amiază să putem emite un comunicat în care să explicăm la nivel de detaliu concret organizarea acestui pelerinaj care spre deosebire de alți ani, nu s-ar întinde mai mult de trei zile. Înainte, moaștele erau scoase cu o săptămână înainte'', a anunţat Vasile Bănescu în exclusivitate la Antena 3.

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe 26 octombrie, iar pe 27 octombrie pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

Ludovic Orban declara luni că va avea discuţii cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române cu privire modul în care ar putea fi desfăşurat pelerinajul de la Bucureşti.

×
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close