Antena 3 CNN Actualitate O mănăstire din centrul Capitalei anunţă trei zile de procesiuni cu moaşte

O mănăstire din centrul Capitalei anunţă trei zile de procesiuni cu moaşte

Mănăstirea Radu Vodă, anunţă că Sărbătoarea Sfântului Nectarie va începe sâmbătă, cu două zile înainte de hram, la Mănăstirea Radu-Vodă (sectorul 4, București).

O mănăstire din centrul Capitalei anunţă trei zile de procesiuni cu moaşte
de Claudia Popovici    |    05 Noi 2020   •   21:00

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Mănăstirii Radu Vodă din Capitală.

”Iubiți credincioși,

Cu prilejul sărbătorii Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina (09 noiembrie), ocrotitorul mănăstirii noastre, vă facem invitația de participa la slujbele săvârșite cu acest prilej și a vă închina sfintelor moaște ale Sf. Nectarie, vindecător de boli și mare făcător de minuni”, spun reprezentanţii mănăstirii Radu Vodă în postarea de pe Facebook.

Pelerinajul va avea loc în plină criză sanitară. La 5 noiembrie au fost înregistate 9.714 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

"Având în vedere contextul social actual și dorind o bună desfășurarea a acestei sărbători vă îndemnăm șă vă închinați sfintelor moaște atât în de zilele precedente sărbătorii, cât și după", au mai spus reprezentanţii mănăstirii Radu Vodă în postarea de pe Facebook.

Alături de moaştele Sfântului Nectarie vor fi aşezate, ca de obicei, cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii

Racla cu moaștele a Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în data de 07 noiembrie la ora 11.00 și va fi așezată în baldachin spre închinare până luni 09 noiembrie, după slujba Privegherii (orele 22:00)", mai spun reprezentanţii mănăstirii Radu Vodă în postarea de pe Facebook.

Credincioşii sunt îndemnaţi să respecte măsurile de protecţie

"Toți credincioșii sunt îndemnați să respecte îndemnurile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțe fizice conforme. Vă mulțumim! Sf. Măn. Radu Vodă", încheie mesajul de pe Facebook reprezentanţii mănăstirii Radu Vodă.

 

 

×
Subiecte în articol: pelerinaj COVID-19
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close