Antena 3 CNN Actualitate "Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei" | Ce pensie specială are Petre Roman

"Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei" | Ce pensie specială are Petre Roman

Fostul premier al României, Petre Roman, a dezvăluit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, ce sume încasează din pensie, dar şi ce face pentru a-şi suplimenta veniturile.

"Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei" | Ce pensie specială are Petre Roman
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    06 Noi 2022   •   19:28

Lună de lună, Casa Națională de Pensii plătește aproximativ 10.000 de indemnizații de lux. Ele merg către foștii magistrați, foștii diplomați și foști parlamentari.

Avem aproximativ 760 de foști diplomați, iar în rândul acestora pensia medie este de aproximativ 5.800 de lei. Dacă s-ar indexa cu rata inflației de 5.1%, aceștia ar avea parte de o majorare de aproximativ 300 de lei.

Avem și foști parlamentari care primesc indemnizații speciale. Deși Parlamentul a încercat să elimine aceste pensii de lux pentru foștii parlamentari, nu a reușit să facă acest lucru. În rândul acestora, pensia medie ajunge la aproximativ 5.000 de lei lună de lună.

Printre ei se află şi fostul premier al României, Petre Roman, care a dezvăluit, în exclusivitate la Antena 3 CNN,ce sume încasează din pensie, dar şi ce face pentru a-şi suplimenta veniturile. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Nu mă plâng pentru că am venituri și muncesc acum în mai multe locuri ca să am venituri", spune Petre Roman, fost prim-ministru al României.

- Cu cât s-ar putea trăi minim în România?

"Au făcut alții calcule, nu eu, și rezultă că ar fi în jur de 5.000 pentru o familie, 2 adulți și 2 copii. Am zis de minim. Pentru că prețurile la noi au luat cu adevărat o aliură extraordinar de gravă pentru foarte mulți oameni", a spus Petre Roman.

- Aţi putea trăi cu 5.000 de lei în România?

"Nu aș reuși. Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei, dar nu aș fi obligat să trăiesc în felul acesta, pentru că și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus.

Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit. Sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva, pentru care, de asemenea, sunt bine plătit. Și eu mai am și pensia mea.

Pensia specială a fost restabilită acum 3 luni. În cazul meu fiind vorba de mai multe mandate este de 10.000 de lei", a mai spus Petre Roman, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza meteo
x close