Antena 3 CNN Actualitate Ce pensie încasează Ion Iliescu lunar. Fostul preşedinte aniversează în curând vârsta de 93 de ani

Ce pensie încasează Ion Iliescu lunar. Fostul preşedinte aniversează în curând vârsta de 93 de ani

Fostul preşedinte al României încasează de la statul român o pensie formată din două elemente. Suma totală ajunge la mii de euro.

Ce pensie încasează Ion Iliescu lunar. Fostul preşedinte aniversează în curând vârsta de 93 de ani
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Xinhua
de Ioana Mircea    |    23 Feb 2023   •   10:30

Mulţi români se gândesc că fostul președinte al României, Ion Iliescu, încasează o pensie colosală. De fapt, suma pe care o primește lunar de la statul român este formată din două elemente, iar totalul acesteia ajunge la aproape 2000 de euro.

Concret, fostul președinte al României are o pensie de 3.916 lei. Însă, la aceasta se adaugă o indemnizație pentru ocuparea funcției supreme în stat, în valoare de 5.331 de lei.

Totodată, Ion Iliescu deţine un apartament, în București, achiziționat în anul 1996, care are o suprafață de 156 de metri pătrați.

Comparativ cu majoritatea pensionarilor români, pensia lui Ion Iliescu pare una colosală. Însă, aceasta nu este cea mai mare pensie din ţara noastră. Conform declarațiilor Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se pare că cea mai mare pensie din România depăşeşte 78.000 de lei, potrivit click.ro.

Citeşte şi: Imagini de colecţie cu Ion Iliescu. De ziua onomastică, fostul preşedinte împlineşte şi 72 de ani de căsnicie

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu pensie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close