Antena 3 CNN Actualitate Pensii 2020. Ce s-a întâmplat cu OUG care interzicea cumulul pensiei cu salariu

Pensii 2020. Ce s-a întâmplat cu OUG care interzicea cumulul pensiei cu salariu

Pensii 2020. Guvernul trebuie să scoată bani din buget pentru cumulul pensiei cu salariul.

Pensii 2020. Ce s-a întâmplat cu OUG care interzicea cumulul pensiei cu salariu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.V    |    13 Feb 2020   •   10:36

Vin vești noi pentru pensii 2020. Modificarea Ordonanţei 114 prin angajarea răspunderii este neconstituţională, a decis Curtea Constituţională. Ordonanţa include interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

De asemenea, in textul legii angajarii răspunderii pe modificarile la OUG 114, era inclusă şi eliminarea plafoanelor de preţ la gaze şi curent, interzicerea renunţării la Pilonul II de pensii, eliminarea taxei bancare şi a taxelor din energie. 

Guvernul trebuie să dea bani în plus pentru Pensii 2020. Bugetul nu a prevăzut

Adică, alţi bani în plus pe care Guvernul nu i-a prevăzut în bugetul pe 2020 şi pe care acum ar trebui să îi încaseze. În plus, o altă lovitură şi din parlament de unde Senatul a respins legea de aprobare a OUG 1/2020 , cea care plafona indemnizaţiile demnitarilor la nivelul celor din 2019, inclusiv a preşedintelui Iohannis. Textul ordonanţei OUG 1/2020 prevede, între altele, îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021. 

Dacă legea de aprobare a ordonanţei va fi respinsă şi de Cameră, guvernul va avea o mare problemă şi va trebui să caute bani şi pentru indemnizaţii mărite, în condiţiile în care s-a plans că nu are bani nici pentru dublarea alocaţiilor copiilor. 

×
Subiecte în articol: PENSII 2020
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close