Antena 3 CNN Actualitate Pensii 2020. Semnal de alarmă: Românii trebuie să accepte taxe mai mari pentru a se putea plăti pensii decente

Pensii 2020. Semnal de alarmă: Românii trebuie să accepte taxe mai mari pentru a se putea plăti pensii decente

Pensii 2020.Alexandra Smedoiu, vicepreședintele CFA România, susține că românii vor trebui să accepte creșterea taxelor pentru a se putea plăti în continuare pensii decente.

Pensii 2020. Semnal de alarmă: Românii trebuie să accepte taxe mai mari pentru a se putea plăti pensii decente
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Feb 2020   •   16:54

”Problemele sistemului de pensii sunt multiple: românii care sunt plecaţi în afara ţării şi nu contribuie în sistem cu contribuţii sociale, procesul de îmbătrânire a populaţiei. Sunt factori care afectează statele într-o măsură mai mică sau mai mare. Pe noi, în particular, fenomenul acesta de migraţie ne afectează deoarece baza din care ne acumulăm fondurile de pensii devine din ce în ce mai mică. Trebuie să vedem dincolo de limită. Dacă ne dorim să plătim în continuare pensii decente pentru un număr mare de pensionari va trebui să acceptăm, că la un moment dat, probabil nu într-un viitor îndepărtat, taxele vor creşte, dacă nu se găsesc alte soluţii", a subliniat Alexandra Smedoiu. 

Semnal de alarmă pentru pensii 2020

”Asta dorim să facem prin campania despre pensii pe care am lansat-o anul trecut. Ea se numeşte 'Generaţia I'. Pe lângă nişte mesaje care ţin de educaţie financiară, educaţie în familie, responsabilitate personală, inclusiv cu studii din practicile altor state care sunt mai dezvoltate, cu statistici, vrem să aducem aceste cifre în atenţia publicului şi vrem să fim conştienţi să îi punem pe politicieni să lucreze în favoarea noastră, şi nu în defavoarea noastră, uitându-se pe un termen foarte scurt. Chiar şi propriei mele mame încerc să îi explic că noi cu toţii ne dorim un sistem de pensii echitabil, realist, sustenabil, să permită un trai decent pentru toată lumea. Pe de altă parte, pentru că suntem nişte oameni ai cifrelor, nu putem să nu vedem dincolo de aceste obiective sociale şi altruiste. Este de datoria noastră să tragem un semnal de alarmă atunci când vedem că ceva nu este în regulă”, potrivit dcnews.ro.

Asociaţia CFA România este organizaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute (USA). 

×
Subiecte în articol: PENSII 2020
Parteneri
Trucul prin care pot fi anulate amenzile pentru vorbitul la telefon
x close