Antena 3 CNN Actualitate Pensii mai mari pentru 1,8 milioane de români, începând cu 2009

Pensii mai mari pentru 1,8 milioane de români, începând cu 2009

Pensii mai mari pentru 1,8 milioane de români, începând cu 2009
16 Oct 2008   •   18:05

Majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă este o măsură constituţională şi va fi aplicată până la sfârşitul acestui an, anunţă ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea Guvernului privind neconstituţionalitatea modificărilor aduse Legii 19/2000.
În acest fel, "pensionarii sistemului public şi asiguraţii care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupe superioare de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, precum şi cei care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii de muncă speciale sau deosebite, beneficiază de majorarea punctajelor realizate în perioadele respective, după cum urmează: cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau locuri încadrate în condiţii speciale şi cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri din grupa a II-a de muncă sau în locuri încadrate în condiţii deosebite".
Pensiile acordate pentru grupele I şi II de muncă au fost majorate cu 8%. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a reamintit că efortul bugetar pentru aplicarea acestei măsuri se ridică la cel puţin 250 milioane de euro anual.
Aproximativ 1,8 milioane de pensionari vor beneficia în urma acestei hotărâri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close