Antena 3 CNN Actualitate Pensii majorate de la 1 septembrie 2022 | Calculele făcute la Ministerul Muncii

Pensii majorate de la 1 septembrie 2022 | Calculele făcute la Ministerul Muncii

Ministerul Muncii face calcule pentru majorarea pensiilor şi pentru creşteri de salarii în sistemul bugetar. Veniturile pensionarilor s-ar putea majora cu 6 sau 7 procente de la 1 septembrie, iar cele ale bugetarilor cu 5% din această vară.

Pensii majorate de la 1 septembrie 2022 | Calculele făcute la Ministerul Muncii
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Mădălina Mihalache    |    15 Feb 2022   •   09:40

Liberalii se opun majorărilor salariilor bugetarilor pentru că mediul de afaceri ar fi discriminat.

În ultimele săptămâni, ne-am obişnuit ca atât PSD, cât şi PNL să iasă public şi să anunţe anumite măsuri, iar apoi să aibă loc şedinţa coaliţiei de guvernare şi să uite să mai facă aceste propuneri şi în cadrul şedinţei.

Surse de la vârful coaliţiei de guvernare au precizat că la Ministerul Muncii se fac calcule pentru majorarea pensiilor cu 6-7 procente de la 1 septembrie 2022.

Practic, să mai dea un procent din promisiunea de 40% făcută de PSD în timpul Guvernului Dăncilă. De atunci, pensiile au fost majorate de Guvernul Cîţu cu 14% la 1 septembrie 2022 şi cu alte 10 procente la 1 ianuarie 2022.

Lipsesc astfel 16%, iar coaliţia doreşte ca măcar o parte din acestea să fie acoperite de la 1 septembrie 2022.

PSD şi-ar dori să crească pensiile mici, însă această soluţie ar putea fi considerată discriminare, iar proiectul ar putea fi, prin urmare, neconstituţional.

Tot la nivelul coaliţiei s-a discutat şi despre majorarea salariilor. Surse din coaliţie au precizat că PSD doreşte majorarea cu 5% a salariilor angajaţilor din sectorul bugetar, din vara acestui an.

Totuşi, aceleaşi surse spun că PNL nu este de acord cu această măsură pentru că înseamnă o creştere doar pentru sistemul public, nu şi pentru cel privat.

×
Subiecte în articol: pensii Ministerul Muncii PSD PNL
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close